Ανάλυση Παρασκευής (Ευρωλίγκα)

ΟΛΙΜΠΙΑ - ΠΑΟ

Η Ολίμπια Λουμπλιάνας και φέτος ξεκίνησε χωρίς πολλά χρήματα αλλά ήδη δείχνει απειλητική καθώς  έκανε το μπαμ στο Καντού και πάλεψε με την Φενέρ μέχρι τέλους εντός καθώς μείωνε από μικρές διαφορές και μάλιστα  το έκανε θρίλερ. Στο 68-68 στο 36' όμως δέχθηκε ένα 0-7 και έχασε από την απειρία της. Καλή έδρα με 9.000 κόσμο.

Ο Παναθηναϊκός δεν άρεσε με την Καντού και κινδύνεψε, αλλά κρατά την νίκη. Σε μια αναμέτρηση

που έπαιρνε διαφορές αλλά τις έχανε εύκολα αφού δεν είχε ισορροπία. Πάντως με ένα ξέσπασμα στο τέλος έκανε το 76-68 αλλά και πάλι αγχώθηκε στο τέλος και λίγο έλλειψε να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Προσπαθεί να ξεχάσει και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ την Δευτέρα καθώς είναι στον πιο δύσκολο όμιλο και πρέπει να κάνει τουλάχιστον ένα διπλό. Πρόβλημα στο σέντερ με τον Άρμστρονγκ να είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ΠΑΟ με την εμπειρία και ας είναι ανέτοιμος μάλλον κερδίζει αλλά όχι εύκολα με τους ενθουσιώδεις Σλοβένους που θα παλέψουν μέχρι τέλους. Σημαντική η απώλεια πάντως για σήμερα του Σάλιν στην Ολίμπια. Ο ΠΑΟ πρέπει να πάει στην άμυνα το ματς και να φάει κάτω από 70 π. Στο κουπόνι του ΟΠΑΠ οριακό το ματς με -3 και No Bet . Προς άντερ πάντως  με τους 153π καθώς μόνο με άμυνα μπορεί διπλό ο ΠΑΟ. Επιλογή Β γιατί μπορεί να έχουμε βολές στο τέλος.

ΚΑΝΤΟΥ - ΚΙΜΚΙ

Παιχνίδι χωρίς αύριο νωρίς νωρίς για την ιταλική Καντού που δεν έχει ακόμα νίκη και  κουβαλά και το σοκ της πρεμιέρας εντός με την Ολίμπια και επειδή η Κίμκι νίκησε και την Ρεάλ η ιταλική ομάδα θέλει και διαφορά για πιθανή ισοβαθμία. Άλλωστε μιλάμε για τον πιο δύσκολο όμιλο. Η Καντού που είναι ομάδα με δυνατή έδρα και στηρίζεται στην άμυνα αλλά δεν είναι τόσο δυνατή όσο πέρσι και έχασε δίκαια αν και πάλεψε στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ και απείλησε από το 76-68. Πάντως είναι και κουρασμένη και στο καμπιονάτο νίκησε με ανατροπή από -12 εντός την Μπρίντεζι με ένα καλό δεύτερο μέρος. Μεγάλα νεκρά διαστήματα.

Η Κίμκι ενισχύθηκε με την επιστροφή του βασικού της σέντερ του Ντέιβις και νίκησε δίκαια την Ρεάλ αν και πήγε να αυτοκτονήσει καθώς δεν έχει διάρκεια ακόμα και αυτό κοστίζει στην ευρωλίγκα. Σε ένα ματς που προηγήθηκε με εκπληκτική εμφάνιση με 69-51 στο 27', αλλά δέχθηκε ένα 2-12 (!) και έχανε με 71-72 στο 36' (!) για να γλιτώσει στο τέλος (82-75, 86-82 στα 10'').

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι, η Κίμκι πιο γεμάτη ομάδα μπορεί το διπλό και το βάζουμε επιλογή Α στο κουπόνι του ΟΠΑΠ πηγαίνοντας με το βάθος και ποιότητα. Άλλωστε ουσιαστικά νίκη ψάχνουμε.

ΜΑΛΑΓΑ - ΣΙΕΝΑ

Η Μάλαγα έχει μια από τις πιο δυνατές έδρες με 13.000 κόσμο και μια καλή ομάδα σαν ρόστερ αλλά ακόμα έχοντας σημαντικές αλλαγές σε σχέση με πέρσι δεν έχει την διάρκεια που θέλει. Πάντως πήρε το διπλό στην Πολωνία με την μέτρια όμως Πρόκομ αν και αγχώθηκε καθώς είχε σημαντικές διαφορές (34-47) αλλά βρέθηκε να χάνει και με 72-70 για να κάνει ένα 7-0 με την εμπειρία της στο τέλος και να γλιτώσει το σοκ. Στην Ισπανία άνετα διπλό στην Φουενλαμπράδα με π

Keywords
Τυχαία Θέματα