Αυτή είναι η τελική πρόταση της FIBA!

Η FIBA άργησε λίγο, αλλά έστειλε την αντιπρότασή της προς την Ευρωλίγκα, που πρώτη είχε δημοσιοποιήσει όσα πρότεινε για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στη συνάντηση του Μονάχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλική ιστοσελίδας sportando που επικαλείται πηγή από το εσωτερικό της FIBA, η πρόταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, περιλαμβάνει τα εξής βασικά σημεία.

* Αποδέχεται τη συνέχιση της Ευρωλίγκας υπό την αιγίδα της ECA, με τα 11 κλειστά συμβόλαια.

*

Θέλει την κατάργηση του Eurocup και την θέσπιση του champions league ως τη δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση με αποκλειστικά βαθμολογικά κριτήρια, με τη συνέχιση και του FIBA Europe cup ως τρίτη.

* Δεν αποδέχεται τον "έλεγχο" 40 ομάδων από την ECA.

* Φέρεται θετική στο ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων της Ευρωλίγκας από 16 σε 24.

* Δέχεται συζήτηση και πιθανές τροποποιήσεις στα windows dates, κυρίως του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου για να εξυπηρετούνται οι υπάρχουσες διοργανώσεις.

* Δέχεται συζήτηση για τις αποζημιώσεις σωματείων που δίνουν παίκτες στις Εθνικές ομάδες.

* Ζητάει σεβασμό στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εθικών πρωταθλημάτων και όχι ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνων της Ευρωλίγκας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρόταση αυτή στάλθηκε στην Ευρωλίγκα και αναμένεται η απάντησή της.

Με μια πρώτη ματιά οι σημαντικές διαφορές, που αφορούν στο... πάπλωμα του Eurocup, παραμένουν, όμως, συνολικά δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει εκατέρωθεν διάθεση διαλόγου με στόχο την εύρεση μιας λύση που θα είναι καλή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα αποτρέψει την κορύφωση του... πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα