Αφιλόξενοι... οικοδεσπότες (vid)

Η υπεροχή των γηπεδούχων στον α' γύρο των πλέι οφ επαληθεύτηκε (και) χθες το βράδυ καθώς οι οικοδεσπότες έκαναν (άλλοι εύκολα, άλλοι δύσκολα) το καθήκον τους παίρνοντας τη νίκη και κάνοντας το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ. Έτσι, έφτασαν ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση…

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα Πέισερς - Ατλάντα Χοκς 113-98
Σαν Αντόνιο Σπερς - Λος Άντζελες Λέικερς 102-91
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Χιούστον Ρόκετς 105-102

Με τον αέρα του… βραβείου

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα και με τον Πολ Τζορτζ να παρουσιάζεται εκ νέου… εντυπωσιακός, οι Ιντιάνα

Πέισερς επιβλήθηκαν άνετα των Ατλάντα Χοκς με 113-98 κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Ο "καλύτερος έκτος παίκτης της χρονιάς" ηγήθηκε των προσπαθειών των "Ινδιάνων" καθώς "άγγιξε" το νταμπλ νταμπλ (28π.-7ριμπ.) και μαζί με τον Τζορτζ Χιλλ (22π.) ήταν οι βασικότερες αιτίες της νίκης για την ομάδα του Φρανκ Βόγκελ. Στην αντίπερα όχθη, η αδυναμία των "Γερακιών" να πάρουν σκορ από τον πάγκο τους αποδείχθηκε πρόβλημα μείζονος σημασίας αφού οι βασικοί έμειναν να παλεύουν… μόνοι τους για να ανατρέψουν την κατάσταση.

"Γαλλικό κλειδί"

Με τον Τόνι Πάρκερ να δίνει… ρεσιτάλ σκοράροντας 28π., οι Σαν Αντόνιο Σπερς επικράτησαν των Λος Άντζελες Λέικερς με 102-91 και έκαναν το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ και, παρά τις προσπάθειες των "Λιμνανθρώπων" για ανατροπή των δεδομένων, είδε τον Γάλλο πόιντ γκαρντ να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του στο δεύτερο ημίχρονο και να οδηγεί τα "Σπιρούνια" σε μία ακόμα νίκη. Από 16π. σημείωσαν οι Τιμ Ντάνκαν και Κοχί Λέοναρντ, ενώ από πλευράς Λος Άντζελες ξεχώρισαν οι Ντουάιτ Χάουαρντ (16π.-9ριμπ.-4κοψ.) και Στιβ Μπλέικ (16π.-6ριμπ.).

Γλίτωσαν το κάζο

Αν και βρέθηκαν ένα βήμα μακριά από την εντός έδρας ήττα, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κέρδισαν, εν τέλει, τους Χιούστον Ρόκετς με 105-102 και διεύρυναν το προβάδισμά τους (2-0) στην προσπάθεια για πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης. Οι "Κεραυνοί" απώλεσαν το προβάδισμα δεκαπέντε πόντων που είχαν στην τέταρτη περίοδο, κυρίως γιατί είδαν τον Πάτρικ Μπέβερλι (16π.-12ριμπ.-6ασ.) να αποτελεί το ιδανικό alter ego του Τζέιμς Χάρντεν (36π.). Παρόλ' αυτά, η κοινοπραξία των Κέβιν Ντουράντ (29π.-9ασ.) και Ράσελ Ουέστμπρουκ (29π.) ήταν αρκετή για να δώσει στους περσινούς φιναλίστ τη νίκη και να τους φέρει ακόμα πιο κοντά στα ημιτελικά της Δύσης.

Το πανόραμα των πλέι οφ:

ΑΝΑΤΟΛΗ
Μαϊάμι Χιτ (1) - Μιλγουόκι Μπακς (8) 2-0
Μπρούκλιν Νετς (4) - Σικάγο Μπουλς (5) 1-1
Νιου Γιόρκ Νικς (2) - Μπόστον Σέλτικς (7) 2-0
Ιντιάνα Πέισερς (3) - Ατλάντα Χοκς (6) 2-0

ΔΥΣΗ
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (1) - Χιούστον Ρόκετς (8) 2-0
Λος Άντζελες Κλίπερς (4) - Μέμφις Γκρίζλις (5) 2-0
Σαν Αντόνιο Σπερς (2) - Λος Άντζελες Λέικερς (7) 2-0
Ντένβερ Νάγκετς (3) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (6) 1-1

Keywords
Τυχαία Θέματα