Α2: Το τρίτο ημίχρονο της 21ης αγωνιστικής

Με νίκες προχώρησαν και στην 21η αγωνιστική οι πρωτοπόροι, ΑΕΚ, Κόροιβος και Καβάλα. Η Ένωση πέρασε με αρκετή δόση δυσκολίας από το Λαύριο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και δικαίως θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πιθανότατα την προσεχή αγωνιστική όπου θα υποδεχθεί τον Κόροιβο, θα "σφραγίσει" και μαθηματικά την επιστροφή της στα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ. Όσον αφορά στη μάχη για τη δεύτερη θέση, αυτή προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τέλους.

Ο Κόροιβος πέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο του Φίλιππου Βέροιας και συνεχίζει το άτυπο... μπρα ντε φερ με τη Καβάλα, που δύσκολα μεν, δίκαια δε, "λύγισε" τον Ερμή στον Λαγκαδά, χάρη σε ένα καταιγισμό τρίποντων στο τελευταίο πεντάλεπτο. Όπως όλα δείχνουν Κόροιβος και Καβάλα θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους σε λίγες εβδομάδες στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Εκεί που παραμένει η αγωνία στα... κόκκινα είναι στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, όπου η λογική λέει ότι την Αγία Παρασκευή θα ακολουθήσουν στη Β΄ Εθνική, δύο εκ των Ερμή, Ικάρων και Φιλαθλητικού.

Το "διπλό" του αδιάφορου βαθμολογικά, αλλά αξιοπρεπή Ηρακλή στου Ζωγράφου επί του Φιλαθλητικού, έβαλε... φωτιά στα σενάρια για τη σωτηρία και κράτησε στη "ζωή" Ίκαρους Σερρών και Ερμή Λαγκαδά.

Οι Ίκαροι (7 νίκες) που προσπέρασαν το εμπόδιο του ΟΦΗ δείχνουν ότι έχουν τις αντοχές να παλέψουν μέχρι τέλους για τη σωτηρία τους, όπως και ο Ερμής (6 νίκες) που ήταν πολύ καλός κόντρα στη Καβάλα, όμως "λύγισε" στο τέλος. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα, δεν αποκλείεται να φτάσουν και οι 9 νίκες για τη σωτηρία, με τον Φιλαθλητικό (8 νίκες) όμως να είναι από κάτω σε όλες τις ισοβαθμίες. Ο Ερμής "έχει" το πάνω χέρι στις ισοβαθμίες όμως έχει να παίξει τη προτελευταία αγωνιστική στις Σέρρες.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, ο Αρκαδικός που "λύγισε" το Παγκράτι έφτασε τις 10 νίκες και δύσκολα θα κινδυνέψει, όπως και οι "ροσονέρι" που χρειάζονται όμως ακόμη ένα "ροζ φύλλο", για να αποφύγουν και τα πιο περίεργα σενάρια.

Σε... συναγερμό παραμένουν τέλος ο Φίλιππος Βέροιας και ο ΟΦΗ που έχουν από 9 νίκες και αναζητούν άμεσα την "διασφάλιση" της σωτηρίας τους ώστε να αποφύγουν κάθε άγχος.

Ρυθμιστικό ρόλο στις 5 εναπομείνασες αγωνιστικές θα παίξουν το Ψυχικό με τον Ηρακλή, οι μοναδικές πλέον "αδιάφορες" ομάδες του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα