Α2: Το τρίτο ημίχρονο της 16ης αγωνιστικής

Τα δεδομένα στην φετινή Α2 αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην χθεσινή 16η ημέρα. Μοναδική εξαίρεση και... σταθερά, η ΑΕΚ, η οποία οδηγεί πλέον με ασφάλεια τη κούρσα του πρωταθλήματος, με προορισμό την επιστροφή της στην Α1. Στο κατάμεστο κλειστό των Άνω Λιοσίων η Ένωση επικράτησε της Καβάλας στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας και απέκτησε... αέρα δύο βαθμών από τους διώκτες της. Είναι πλέον σαφές ότι αυτή η άνοδος δεν χάνεται με τίποτα για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Από εκεί και κάτω γίνεται

ο... χαμός. Δια χειρός... Ψωμαδέρη, το Ψυχικό ηττήθηκε στο Λαύριο από ένα απίστευτο τρίποντο στην εκπνοή πίσω από τη σέντρα και πλέον βλέπει το όνειρο της ανόδου να... ξεθωριάζει, όχι όμως και να χάνεται. Το Ψυχικό νιώθει καυτή πλέον την ανάσα του Κόροιβου (ο οποίος νίκησε εύκολα τους Ικάρους Σερρών), με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, ενώ αναμετρώνται σε δύο εβδομάδες στην Αμαλιάδα, σε ένα... τελικό ανόδου. Όσο για τη Καβάλα, έχασε στις λεπτομέρειες από την ΑΕΚ και απέδειξε ότι αν μη τι άλλο θα αποτελέσει μέχρι τέλους βασικό διεκδικητή της ανόδου. Ψυχικό, Κόροιβος και Καβάλα θα διεκδικήσουν στις εναπομείναντες αγωνιστικές τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα... σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ.

Αμείωτο παραμένει και το ενδιαφέρον στην ουρά... Το Παγκράτι έκανε τεράστιο "διπλό" στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, έφτασε στις 8 επιτυχίες και δεδομένου ότι χρειάζονται 10 περίπου νίκες για τη σωτηρία, θα πέσει μόνο εάν... αυτοκτονήσει. Ο ΟΦΗ που το μόνο που κατάφερε είναι να διατηρήσει τη διαφορά των 12 πόντων με τους οποίους είχε νικήσει στο Μετς, (ηττήθηκε με 1 π.), παραμένει σε... συναγερμό ως προς τη παραμονή του, όμως δύσκολα θα κινδυνέψει.

Ο Ερμής Λαγκαδά συνέχισε να δείχνει καλό αγωνιστικό πρόσωπο, όμως δεν κατάφερε να πάρει ένα φαινομενικά δικό του παιχνίδι στο Ιβανώφειο και ηττήθηκε από τον Ηρακλή. Έτσι, παρέμεινε στη προτελευταία θέση με 4 μόλις νίκες και πλέον ο εντός έδρας αγώνας που ακολουθεί με τον Φίλιππο Βέροιας είναι "τελικός". Η ομάδα της Ημαθίας πάντως έβαλε τέλος στο αρνητικό της σερί (επτά σερί ήττες), ξέσπασε στην ουραγό Αγία Παρασκευή και πήρε βαθμολογικό οξυγόνο, παραμένοντας όμως στο γκρουπ των ομάδων που... φλερτάρουν με τη Β΄ Εθνική.

Οι άλλοι δύο που είναι σε εξίσου δυσχερή θέση με τον Ερμή, είναι οι Ίκαροι Σερρών και ο Φιλαθλητικός. Η ήττα των πρώτων από το Κόροιβο θεωρείται "εντός προγράμματος", ενώ η ομάδα του Ζωγράφου πήρε βαθιά ανάσα επικρατώντας του Αρκαδικού. Το μεταξύ τους παιχνίδι που ακολουθεί το προσεχές Σάββατο (1/3), στις Σέρρες, είναι ένας τελικός σωτηρίας, μιας και όποιος χάσει χάνεται... Όσον αφορά τέλος στον Αρκαδικό, είναι σαφές ότι κάνει μεγάλη αγωνιστική... κοιλιά (τέσσερις σερί ήττες) και αν δεν κερδίσει την επόμενη αγωνιστική τον Ηρακλή, θα αρχίσει να έχει και αυτός σοβαρά προβλήματα...

Keywords
Τυχαία Θέματα