Α2: Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Νίκη με μεγάλη ανατροπή για τον Ηρακλή, "ανάσες" για Ηράκλειο και Αμύντα και ένα σημαντικό "διπλό" του Εθνικού, ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από την 21η αγωνιστική. Έτσι, οι κορυφαίοι σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog ήταν:

1. Φάνης Κουμπούρας: Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ ήταν πραγμτικό... κομπιούτερ στην άνετη νίκη του Αίολου Αστακού επί του ΓΣΛ. Με 20 πόντους

(10/15 διπ.) και 7 ασίστ, αποτέλεσε την βασική επιθετική αιχμή της ομάδας του που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και... βλέπει πλέι οφ.

2. Κώστας Οικονομόπουλος: Είναι ένας από τους αρκετούς νεαρούς που έχουν ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα της Α2. Ο 19χρονος γκαρντ του Εθνικού εξελίσεται σε βασικό πρωταγωνιστή των Πειραιωτών και στο σπουδαίο "διπλό" στη Λάρισα έκανε το καλύτερο ίσως φετινό του παιχνίδι, καθώς "έγραψε" 24 πόντους (5/6 β., 2/3 διπ., 5/8 τριπ.), 5 ριμπ., 3 ασ. και 4 κλεψίματα.

3. Σπύρος Διαμαντόπουλος: Φοβερός και τρομερός ήταν ο 34χρονος φόργουορντ στη πολύ σπουδαία νίκη του Αμύντα επί του Χολαργού. Αν και δεν χρειάζονται νούμερα για να δείξουν την ποιότητα του συγκεκριμένου παίκτη, ωστόσο είναι ενδεικτικά: Double double με 25 πόντους (9/9 β., 2/3 διπ., 4/5 τριπ.) και 11 ριμπ., 1 ασ. και 1036 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Γιάννης Λιανός: Ο έμπειρος άσσος αποτέλεσε την επιθετική αιχμή του Ηρακλείου στη νίκη - ανάσα επί του Ψυχικού, ενώ προσέφερε μεγάλες βοήθειες κάτω από τα καλάθια. Απολογισμός: 23 πόντοι (1/2 β., 8/11 διπ., 2/5 τριπ.), 8 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ., 1 κοψ. σε 37 λεπτά συμμετοχής.

5. Ρόναλντας Ρουτκάουσκας: Η περιφερειακή γραμμή έκανε όλη τη δουλειά στη μεγάλη ανατροπή που έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή επί του Πανιωνίου, όμως ο 24χρονος Λιθουανός φόργουορντ/σέντερ ήταν ο παίκτης με τη σταθερότερη απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Συν τοις άλλοις είχε την ψυχραιμία να πετύχει τη καθοριστική βολή στο τέλος που έδωσε το "δίποντο" στον "Γηραιό". Το στατιστικό του έγραψε double double με 11 π. (7/9 β., 2/4 διπ.) και 12 ριμπάουντ, ενώ είχε επίσης 2 ασ., 1 κλ., 1 κοψ.

Προπονητής της αγωνιστικής - Βαγγέλης Αλεξανδρής

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση... Ανατροπή από το -20 με τον Φάρο, ανατροπή από το -16 με τον Πανιώνιο. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εμπνέει σιγουριά στον Ηρακλή και έχει εμφυσήσει το πνεύμα του νικητή στους παίκτες του. Ο σπουδαίος Έλληνας προπονητής, κατάφερε να κρατήσει ενωμένη και αποφασισμένη την ομάδα του όταν είδε τον αντίπαλο να ξεφεύγει στο σκορ και με έξυπνες κινήσεις στη... σκακιέρα του παρκέ, συνέβαλε τα μέγιστα στη μεγάλη ανατροπή και τη σπουδαία νίκη του "Ημίθεου". Αναμφίβολα τα πράγματα για τον Ηρακλή ίσως να ήταν διαφορετικά φέτος εάν δεν είχε τον "τίγρη" στην άκρη του πάγκου του...

Keywords
Τυχαία Θέματα