Α2: Οι κορυφαίοι της 20ης αγωνιστικής

1. Δημήτρης Καλαιτζίδης: Όλη η "μηχανή" της Καβάλας λειτούργησε υποδειγματικά στη νίκη στη Τρίπολη επί του Αρκαδικού, που ουσιαστικά "σφράγισε" την άνοδο στην Α1, όμως ο 29χρονος γκαρντ έβαλε το... κάτι παραπάνω. Τα καθοριστικής σημασίας σουτ του, όταν οι Αρκάδες πλησίασαν στο σκορ, έγειραν τη πλάστιγγα της νίκης στη πλευρά της Ένωσης και σίγουρα του αξίζει ο τίτλος του κορυφαίου. Απολογισμός: 13 πόντοι με 2/2 β., 2/2 4/5 διπ., 1/4 τριπ., αλλά και 5 ασ. και 2 κλεψίματα.

2. Αλέξης Κυρίτσης: Ακόμη μια ποιοτική και άκρως ουσιαστική εμφάνιση

πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο 32χρονος γκαρντ της Δόξας, ο οποίος ήταν καθοριστικός στη νίκη επί του Λαυρίου. Αποτέλεσε την βασικότερη απειλή στο αντίπαλο καλάθι με 25 πόντους (9/12 β., 5/12 διπ., 2/6 τριπ.), ενώ μοίρασε και αξιοποίησε και 4 φορές τους συμπαίκτες του με τελικές πάσες.

3. Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης: Ο Εθνικός νίκησε τον Φίλιππο Βέροιας και διατηρεί ελπίδες ακόμη και για άνοδο. Καθοριστική ήταν η συμβολή του έμπειρου φόργουορντ, ο οποίος απέδειξε σε ακόμη ένα αγώνα γιατί αποτελεί το "βαρύ πυροβολικό" των Πειραιωτών. Πολύτιμη προσφορά σε επίθεση (17 π., με 1/1 β., 8/10 διπ.,), αλλά και κάτω από τα καλάθια (10 ριμπάουντ). Η πλούσια στατιστική του κατέγραψε επίσης και 4 ασίστ.

4. Αλέξης Ράπτης: Ο φόργουορντ του Παγκρατίου έκανε εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ, σε ένα ματς που οι "ροσονέρι" εξασφάλισαν την παραμονή τους στη κατηγορία. Πέτυχε "double double", κυριαρχώντας πλήρως στις δύο ρακέτες καθώς μάζεψε 17 "σκουπίδια". Το... κοντέρ του έγραψε επίσης 14 πόντους (3/3 β., 4/10 διπ., 1/1 τριπ.), 3 ασ. και 1 κλ.

5. Τάσος Δημητριάδης: Μια ομάδα είναι επιτυχημένη όταν έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του 31χρονου πάουερ φόργουορντ της Λιβαδειάς, ο οποίος στη νίκη επί του Αετού έσπασε τα... κοντέρ, αποτελώντας φόβητρο κάτω από τα δύο καλάθια. Ο έμπειρος άσσος σταμάτησε στους 27 πόντους (8/8 β., 8/14 διπ., 1/1 τριπ.), ενώ είχε 12 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

Rising Star - Γιαννούλης Χατζηνικόλας: Στη Νέα Κηφισιά θα πρέπει να... τρίβουν τα χέρια τους για την απόδοση του 19χρονου γκαρντ/φόργουορντ, που αγωνίζεται δανεικός στο Παγκράτι. Ο νεαρός έχει κερδίσει από την αρχή της σεζόν την εμπιστοσύνη του Ντίνου Καλαμπάκου και τον δικαίωσε και στο νικηφόρο παιχνίδι με το Λαύριο, όπου σε 10 λεπτά συμμετοχής είχε ουσιαστική παρουσία με 8 πόντους (2/2 βολές και 2/2 καθοριστικά τρίποντα), καθώς και 1 ριμπ.

Προπονητής της αγωνιστικής - Γιάννης Τζήμας

Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως ο... μετρ των ανόδων. Ο πολύπειρος Θεσσαλός κόουτς ξέρει τον τρόπο να χτίζει ομάδες που πρωταγωνιστούν και αν ατύχησε πέρσι στο τέλος της σεζόν, τα κατάφερε φέτος και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο. Η Καβάλα, μετά και τη νίκη επί του Αρκαδικού είναι πλέον στην Α1 και εκτός απροόπτου θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Μια από τις πλέον δίκαιες ανόδους των τελευταίων ετών που έχει την υπογραφή του Τζήμα, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν κατάφερε να διαχειριστεί άψογα το ομολογουμένως πλούσιο υλικό που είχε στα χέρια του. Η συμβολή του ήταν τεράστια από το ξεκίνημα της χρονιάς, όταν κατάφερε να κρατήσει ενωμένη μια ομάδα που το καλοκαίρι βρίσκονταν μεταξύ Α1 και Α2, με αρκετούς παίκτες... χολωμένους λόγω της επικείμενης φυγής του. Ο πολυνίκης προπονητής (δεύτερος σε επιτυχίες στη κατηγορία), χειρίστηκε άψογα και το παιχνίδι της Τρίπολης, καταφέρνοντας με την άμυνα του να "παγιδεύσει" τα σπουδαία ατού του αντιπάλου και να πετύχει την 14η σερί νίκη για την Καβάλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα