Α2: Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Μετά και το χθεσινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ερμή Λαγκαδά, ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική της Α2 και έκλεισε ο πρώτος γύρος με πρωταθλητή χειμώνα τη Καβάλα.

1. Γιάννης Δημάκος: Από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες του φετινού πρωταθλήματος, απέδειξε το ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και στη νίκη του Ψυχικού στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή.

Πρώτος σκόρερ των νικητών με 31 πόντους, σχεδόν αλάνθαστος από τη γραμμή των βολών όπου κέρδισε 13 φάουλ (18/19 β., 2/8 διπ., 3/6 τριπ.). Στη στατιστική του πιστώνονται επίσης 6 ριμπ., 2 ασ. και 2 κλ.

2. Κώστας Τότσιος: Ο πολύπειρος γκαρντ έκανε ηγετική εμφάνιση στη νίκη της Καβάλας στο παιχνίδι με το Λαύριο, όντας σχεδόν... αλάνθαστος στις επιλογές του. Η συγκομιδή του ήταν 16 πόντοι με στατιστική για... όσκαρ αφού είχε 6/6 βολές, 2/3 δίποντα και 2/3 τρίποντα ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

3. Αλέξης Κυρίτσης: Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποτέλεσε την μεταγραφή του χειμώνα και άρχισε να κάνει απόσβεση στα λεφτά του συμβολαίου του. Στην επικράτηση της Δόξας Λευκάδας επί του Εθνικού στον Πειραιά ήταν ο κορυφαίος, με 25 πόντους (12/14 β., 5/8 διπ., 1/3 τριπ.), ενώ είχε και 2 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ.

4. Αλέξης Ράπτης: Το Παγκράτι πρόσθεσε ακόμη μια πολύτιμη νίκη στο ενεργητικό του μετά την επικράτηση επί του Φίλιππου Βέροιας, με τον δυναμικό φόργουορντ να κάνει ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια. Ουσιαστική εμφάνιση τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, με αποτέλεσμα το σύστηα αξιολόγησης να "γράψει" 1028 μονάδες. Συνολικά είχε 11 πόντους (3/5 βολές, 4/7 δίποντα), 9 ριμπ. 2 ασ., 4 κλ. και 1 κοψ.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι πραγματοποίησε κόντρα στη Λιβαδειά ο Σέρβος σέντερ, με μεγάλη προσφορά στον επιθετικό τομέα και πολύ δουλειά στην άμυνα. Απολογισμός: 17 πόντοι (9/10 β., 4/7 διπ.), 4 ριμπ., 2 ασ. και 1 κλ.

Rising Star - Στέλιος Χάλαρης: Για ακόμη μία αγωνιστική ο νεαρός φόργουορντ ήταν το "κρυφό χαρτί" του ΟΦΗ. Στην μεγάλης σημασίας νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά, ο ταλαντούχος παίκτης με την πλουραλιστική προσφορά σε όλους τους τομείς είχε 12 πόντους 12 π. (5/6 β., 2/3 διπ., 1/3 τριπ.) και 4 ριμπάουντ, δίνοντας πολλές λύσεις στον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε (24 λεπτά).

Προπονητής της αγωνιστικής - Βαγγέλης Ζιάγκος

Η φετινή είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον Βαγγέλη Ζιάγκο. Από την περσινή "ξεκούραστη" σεζόν όπου πήγε... τρένο την ΑΕΚ στην Α1, έχει κληθεί να κάνει το ίδιο και με την Δόξα Λευκάδας, με εντελώς διαφορετικές συνθήκες όμως και σαφώς περισσότερα εμπόδια στον δρόμο του. Το γεγονός ότι έχει καταφέρει να κρατά έστω και... ασθμαίνοντας μερικές φορές τους νησιώτες σε τροχιά ανόδου πιστώνεται στα υπέρ του. Η νίκη στον Πειραιά επί του Εθνικού ήταν κομβικής σημασίας για τη Δόξα και μεγάλο μερίδιο ανήκει στον προπονητή της, ο οποίος "εγκλώβισε" τα ατού του αντιπάλου με την τακτική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα