#Rio2016: Αναμονή για «αντίο» Καλντερόν (pic)

Μπορεί να μην έλαβε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά διατηρούσε μέσα του το ίδιο «ιερό πάθος» με τους συμπαίκτες του, στο δρόμο για το 11ο μετάλλιο της Εθνικής Ισπανίας στα τελευταία 15 χρόνια, κατακτώντας το χάλκινο κόντρα στην Αυστραλία. Το «πλήρωμα του χρόνου», όμως, δείχνει να έχει έρθει για τον Χοσέ Καλντερόν, ο οποίος μετά από μία σπουδαία καριέρα, έστω κι αν συνοδεύτηκε με «εμπόδια» που μερικές φορές του στέρησαν τη

συμμετοχή στην «Φούρια Ρόχα», αναμένεται να της πει το δικό του «αντίο».

Μία ολόκληρη γενιά «ιερών τεράτων» που δημιούργησε η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, άλλωστε, φαίνεται να έχει φτάσει στη «δύση» της, με τον «αστέρα» των Λος Άντζελες Λέικερς να αποχωρεί ύστερα από την κατάκτηση οκτών μεταλλίων, τρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες (αργυρό σε Πεκίνο και Λονδίνο, χάλκινο στο Ρίο), ένα σε Μουντομπάσκετ (χρυσό στη Σαϊτάμα το 2006) και τέσσερα σε Ευρωμπάσκετ (χρυσό στη Λιθουανία το 2011, αργυρό σε Σουηδία και Ισπανία το 2003 και το 2007 αντίστοιχα, χάλκινο στη Σλοβενία το 2013).

Η ανακοίνωσή του, σύμφωνα με τον Τύπο της Ισπανίας, αναμένεται να γίνει αύριο (30/8), με τον Καλντερόν να έχει υπηρετήσει την χώρα του για 18 χρόνια, καθώς πρώτη του συμμετοχή ήταν στο Ευρωμπάσκετ U18 του 1998. Τότε, στη Βάρνα της Βουλγαρίας, η Ισπανία είχε επικρατήσει της Κροατίας με 81-70 στον τελικό και κατέκτησε την πρωτιά, με τον νεαρό τότε Καλντερόν να μπαίνει από νωρίς στο «μονοπάτι» των επιτυχιών. Αξίζει να σημειωθεί, πως με νίκη επί της Λετονίας με 97-91 στο μικρό τελικό, η δική μας Εθνική ομάδα είχε φτάσει στην τρίτη θέση.

Huele a que mañana José Calderón anuncia su retirada de @baloncestofeb. Es un grande

— Paco Rabadán (@pacorabadan) 29 Αυγούστου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα