O απολογισμός της 17ης αγωνιστικής

Με το μυαλό στο κύπελλο αλλά και με ντέρμπι παραμονής ήταν η 17η αγωνιστική στη Α 1 . Οι δύο "αιώνιοι" για ένα ακόμα παιχνίδι έκαναν συντήρηση και όχι απλά δεν... σκότωσαν τους αντιπάλους τους αλλά ο ΚΑΟΔ λίγο έλλειψε να κάνει και το δεύτερο μπαμ της χρονιάς στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό που με το μυαλό στον τελικό κυπέλλου με τον Άρη την Κυριακή ήταν χαλαρός και βρέθηκε προ εκπλήξεων μέχρι να κερδίσει στην παράταση με την εμπειρία.

Ο Ολυμπιακός

όπως είπε και ο Μπαρτζώκας δεν θέλει να διαλύει τους αντιπάλους του και έτσι ήταν χαλαρός με τον Κολοσσό στο ΣΕΦ και κέρδισε στο ρελαντί. Η νέα μεγάλη νίκη της Κηφισιάς έβαλε φρένο στα όνειρα του Πανιωνίου για την 2η θέση χωρίς όμως να ανησυχεί για την 3η. Με την αμυνά της η νεοφώτιστη ομάδα πέτυχε την 8η νίκη της στα 9 τελευταία της παιχνίδια και εξασφάλισε και τα πλεί οφ πλέον και όλα αυτά ενώ έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό από τις 30/11 και μετά!

Σημαντικό διπλό στην μάχη της τετράδας πήρε στην Πάτρα με τον Απόλλωνα ο ΠΑΟΚ με τρομερούς τους Χαραλαμπίδη και Τσαιρέλη . Ο δικέφαλλος αν και είχε 15π διαφορά ισοφαρίστηκε 67-67 αλλά με την εμπειρία πήρε το ματς θρίλερ στο τέλος και έβαλε τέλος στο σερί 3 νικών του Απόλλωνα μετά τις αλλαγές του και πάγωσε τους 3000 φίλους του κάνοντας ένα βήμα πίσω για τα πλέι οφ.

Ο Άρης στον δρόμο για το Ηράκλειο και τον τελικό κυπέλλου δεν έκανε ακριβώς την πρόβα που ήθελε με αντίπαλο τον ΑΓΟΡ στο Παλέ. Επαιξε εκπληκτική άμυνα στην 2η περίοδο που δέχθηκε 5π αλλά στην συνέχεια βρέθηκε και πίσω στο σκορ με ένα 0-15 από +13 και κέρδισε με την εδρα και την εμπειρία στο τέλος. Προβληματισμός πλέον στο Ρεθυμνο που έχει πια 8 ήττες στα 9 τελευταία του παιχνίδια και κινδυνεύει να χάσει τα πλέι οφ σοβαρά πλέον.

Στην μάχη της παραμονής τα Τρίκαλα αν και ο νέος αμερικανός Σαπ έμεινε στον 1π και χωρίς τον σκόρερ Γκρέιτζερ πλέον, έκαναν την 6η τους νίκη στα 7 τελευταία τους παιχνίδια στην έδρα τους και νικώντας δίκαια αλλά δύσκολα τον μαχητικό Ηλυσιακό έκαναν σημαντικό βήμα παραμονής καθώς τον έχουν από κάτω με 2/2. Ο Ηλυσιακός παρέμεινε χωρίς νίκη εκτός και είναι σε δύσκολη θέση αλλά με 26λάθη δεν μπορούσε να έχει τύχη.

Στην Ελευσίνα ο Πανελευσινιακός πήρε ανάσα με τον Ίκαρο καθώς έκανε το 36-43 σε 52-43 και κράτησε σχετικά εύκολα με την έδρα την νίκη . Ο Ίκαρος είναι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς παραμένει χωρίς διπλό και ο νέος αμερικανός Γούντολ σε 8' ήταν άποντος ενώ πήρε και νέο αμερικανό στην απέλπιδα προσπάθεια παραμονής του

Keywords
Τυχαία Θέματα