M.Πολίτης στο basketblog.gr: "Να δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας"

Τα μπαράζ της Β' Εθνικής πλησιάζουν. Την Κυριακή (22/05, 17:00) η ΑΕΛ θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Αμύντα, στο Κλειστό της Αταλάντης.

Ο γκαρντ της ΑΕ Λάρισας, Μιχάλης Πολίτης μίλησε στο basketblog.gr και τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι ενόψει του αγώνα της Κυριακής, ενάντια στον "δύσκολο", όπως τον χαρακτήρισε, Αμύντα και πρέπει να δώσουν το 110% των δυνατοτήτων τους. Παράλληλα, υποστήριξε

πως αν η ΑΕΛ καταφέρει και ανέβει κατηγορία για δεύτερη συνεχή χρονιά, αυτό θα είναι επιτυχία, γιατί θα ξαναγεννηθεί το μπάσκετ στην πόλη. Ωστόσο, αποκάλυψε πως, ίσως, δε θα έχουν τη στήριξη του κόσμου μαζί στην Αταλάντη.

Αναλυτικά:

Σχετικά με το μπαράζ της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Αμύντα:

«Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα. Η χρονιά είναι επιτυχημένη. Μετά τα Χριστούγεννα μπήκε ο στόχος να βγούμε στη δεύτερη θέση, γιατί «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη». Πάμε στα μπαράζ, μ’ ένα δύσκολο αντίπαλο. Ο Αμύντας είναι μια έμπειρη ομάδα και πολύ δυνατή. Είναι ένα παιχνίδι. Τώρα είμαστε έτοιμοι 100% και το σκεφτόμασταν πολύ καιρό αυτό. Είναι πολύ έμπειρα τα παιδιά του Αμύντα, όλοι τους έχουν παίξει σε μεγάλες κατηγορίες. Εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας».

Τι θα σημαίνει για τη Λάρισα μια δεύτερη συνεχόμενη άνοδος, αν αυτή έρθει:

«Ο σκοπός φέτος ήταν η ομάδα να σωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αλλά βλέπαμε ότι κάθε Κυριακή σχεδόν κερδίζαμε κι έχουμε τη δυνατότητα να πάμε και πιο ψηλά. Στην αρχή, ο στόχος ήταν η πεντάδα. Μετά πάλι, νίκη με νίκη βλέπαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν κερδίσουμε τα μπαράζ, ν’ ανέβει η ομάδα για δεύτερη σερί χρονιά κατηγορία και για τον κόσμο της Λάρισας. Σιγά σιγά θα ξαναγεννηθεί το κλασικό μπάσκετ εδώ. Δεν αξίζει η Λάρισα να είναι σε μικρότερες κατηγορίες. Είναι πιο δύσκολο, πιο επικίνδυνο. Στις εποχές μας είναι όλα ρευστά. Δεν ξέρεις τι γίνεται. Πιστεύω ο κόσμος θα αγαπήσει και θα στηρίξει την προσπάθεια της ΑΕΛ για του χρόνου, όπως και φέτος».

Αν θα ήθελε να ξανακάνει την ίδια πορεία, όπως με τη Νίκη Βόλου, και να αγωνιστεί στην Α2:

«Ο στόχος είναι κάθε μέρα να βελτιώνομαι, μαζί με την ομάδα. Αν θέλει η ομάδα να μείνω δεν έχω κάποιο πρόβλημα, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Τώρα προέχει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αμύντα. Για το τι θα γίνει του χρόνου, θα το κοιτάξουμε από βδομάδα».

Αν η ΑΕΛ θα έχει τη στήριξη του κόσμου την Κυριακή στην Αταλάντη:

«Δε νομίζω, γιατί απ’ όσο ξέρω, η ποδοσφαιρική ΑΕΛ θα έχει φιέστα την Κυριακή επειδή ανέβηκε στη SuperLeague. Να δώσω και τα συγχαρητήρια μου. Και τα δύο είναι καλά νέα. Μακάρι να έχουμε κόσμο, αλλά απ’ ότι γνωρίζω δε θα έρθει κανείς».

Κάτια Πετροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα