#FIBAOQT Μπουρούσης: «Είμαι εδώ για την Ολυμπιάδα»

Το δικό του ξεκάθαρο «μήνυμα», εν όψει του ημιτελικού με την Κροατία, δίνοντας το «σύνθημα» για... Ρίο, θέλησε να περάσει ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, μίλησε για τη συνθήκη, σύμφωνα με την οποία η «γαλανόλευκη» πηγαίνει σε έναν αγώνα «ζωής και θανάτου» πλήρως ανανεωμένη, ενώ αναφέρθηκε και στην ποιότητα της αυριανής μας αντιπάλου (8/7).

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Είναι μία νέα ομάδα, με αλλαγές, με νέο προπονητή. Έχουν κίνητρο, γιατί πέρσι τους κερδίσαμε μέσα στο σπίτι τους και θέλουν να

πάρουν εκδίκηση. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, στόχος μας είναι να πάμε στον τελικό και αυτό θα καταφέρουμε αύριο».

Για τον ίδιο και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν είναι σωστό να μιλάμε για μένα και τον Γιάννη. Υπάρχουν έξι νέοι παίκτες και πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Προσπαθούμε ακόμη και σήμερα να βρούμε τη χημεία μας. Από εκεί και πέρα, από την Κροατία γνωρίζουμε τον Μπογκντάνοβιτς, τον Σάριτς, τον Ούκιτς, τον Σίμον. Έχουν καλές μονάδες. Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να νικήσουμε».

Για το πώς προετοιμάζουν τα νέα μέλη της ομάδας για ένα νοκ άουτ παιχνίδι: «Κουβέντα γίνεται κάθε μέρα, αλλά δεν είναι εύκολο να το αφομοιώσεις. Πρέπει να νιώσεις μέσα στο παιχνίδι πόσο κρίσιμο είναι. Κανείς δεν θα πέσει να τους φάει, να τους "πλακώσει". Φυσικά δεν θέλω να αποτύχουμε. Γι' αυτό είμαι εδώ, για να πάω στην Ολυμπιάδα. Η ομάδα είναι καινούργια και συν τοις άλλοις κάποιοι θα φύγουν μετά από αυτή την διοργάνωση. Είναι ευκαιρία για τα νέα παιδιά να γαλουχηθούν και να νιώσουν ότι η Εθνική θα υπάρχει και του χρόνου και του παραχρόνου».

Για τον εαυτό του: «Γι' αυτό είμαι εδώ. Θεωρώ ότι πάντα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, γιατί μου αρέσει, αγαπάω την ομάδα και το κάνω για τη χώρα μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα