Eurocup: Ήττα... με μικρή συμμετοχή για Γιάνκοβιτς

Στη δική της πρεμιέρα για το Eurocup, η Χάποελ Ιερουσαλήμ έδειξε τη δύναμή της, κερδίζοντας με 81-77 τη Βαλένθια στο «Fuente de San Luis». Με τους Κέρτις Τζέρελς και Τζερόμ Ντάισον να κάνουν τη διαφορά στο σκοράρισμα και τον Αμάρε Στούνταμαϊρ να είναι πρωταγωνιστής στις «μάχες» της ρακέτας, οι Ισραηλινοί κατάφεραν να επικρατήσουν στις λεπτομέρειες και να φτάσουν στο «ροζ φύλλο».

Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ και άντεξαν ακόμη κι όταν ο Ράφα Μαρτίνεθ έδωσε

προβάδισμα στις «Νυχτερίδες» με σουτ τριών πόντων, διαμορφώνοντας το 66-64 στα επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Τζέρελς απάντησε αμέσως και ύστερα από διαδοχικές εναλλαγές στο σκορ, δύο βολές του ίδιου παίκτη έδωσαν διαφορά τεσσάρων πόντων στους φιλοξενούμενους, με 2:20 να απομένουν (74-78). Την χαριστική βολή έδωσε ο Ντάισον, αρχικά με δίποντο στα 17" για την εκπνοή και ύστερα με 1/2 βολές, με πέντε δεύτερα να απομένουν, ενώ ο Μαρτίνεθ είχε αστοχήσει σε τρίποντο για την ισοφάριση.

Ο Τζέρελς έφτασε τους 18 πόντους με 6/9 σουτ, ενώ ο Ντάισον πρόσθεσε 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Αμάρε έφτασε σε ακόμη ένα double double στη θητεία του στην Χάποελ, με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Οι 22 πόντοι του αρχηγού της Βαλένθια και οι 15 πόντοι με 5 ριμπάουντ του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς δεν αρκούσαν στους Ισπανούς. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς αγωνίστηκε μόλις για 5 λεπτά, με δύο πόντους, 0/2 σουτ και 2/2 βολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα