Champions League: Η πρώτη πράξη της 7ης αγωνιστικής

Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της πρώτης φάσης του συναρπαστικού Basketball Champions League, είναι γεγονός και βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου οι συμμετέχουσες ομάδες να προχωρήσουν σε έναν πρώτο απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας του. Η σημερινή (29/11) βραδιά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά χρώματα, καθώς δύο εκπρόσωποί μας δίνουν τη δική τους «μάχη».

Η ΑΕΚ, δεν τα κατάφερε απέναντι στη Ζιελόνα

Γκόρα και υπέστη ακόμη μία εκτός έδρας ήττα με 78-75, δεχόμενη την τρίτη συνολικά σε επτά αγώνες. Σπουδαίας σημασίας αγώνας, είναι εκείνος για τον Άρη κόντρα στη Μονακό, με τους «κίτρινους» να «κυνηγούν» τους Γάλλους, που έχουν μία νίκη παραπάνω και βρίσκονται στην κορυφή.

1ος όμιλος:

Σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι στην Τουρκία, η Μπάνβιτ «συνέτριψε» με 99-82 τους Μπάκεν Μπέαρς κι έμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου του Άρη. Η εκπληκτική επιθετική της απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο, με επιμέρους σκορ 28-12, ουσιαστικά αποτελείωσε τις ελπίδες των αξιόμαχων Δανών, με τους Μουτάφ και Ορέλικ να κάνουν «όργια» με 26 και 25 πόντους αντίστοιχα. Για τους φιλοξενούμενους, ο Ακόν-Πουρσέλ ξεχώρισε με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Επιβλητική ήταν η Ιρόνι Ναχαρίγια, με 75-54 κόντρα στους Σκαϊλάινερς, φτάνοντας τους στις τρεις νίκες για τη διοργάνωση. Ένα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο των Ισραηλινών, ήταν εκείνο που ουσιαστικά «ισοπέδωσε» τους αντιπάλους τους, καθώς έληξη με σκορ 27-6, με τη διαφορά να βρίσκεται στο +25 (63-38). Στο τέλος, διατήρησαν την απόσταση σε διαστάσεις θριάμβου, ενώ κορυφαίος τους ήταν ο Μπράουν με 23 πόντους. Για την ομάδα από την Φρανκφούρτη, οι Μόρισον και Βον διασώθηκαν με 12 πόντους έκαστος.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Νίμπουρκ, προτού καταλήξει στο 85-55 απέναντι στους Χέλιος Σανς. Οι Τσέχοι βρήκαν αντίσταση μόλις για ένα δεκάλεπτο (15-14), αλλά μόλις πάτησαν το «γκάζι»... χάθηκαν, με πέντε παίκτες τους να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Σαντ-Ρόος είχε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ τόσους πόντους είχε από την αντίπερα όχθη και ο Κίζλινκ.

Τα αποτελέσματα:

Νίμπουρκ - Χέλιος Σανς 85-55
Ιρόνι Ναχαρίγια - Σκαϊλάινερς 75-54
Μπάνβιτ - Μπάκεν Μπέαρς 99-82
Άρης - Μονακό

2ος όμιλος (30/11):

Οράντεα - Βενέτσια
Άβτοντορ - Λε Μαν
Καρσίγιακα - Κατάγια
Μακάμπι Ρισόν - Χίμικ

3ος όμιλος (30/11):

ΠΑΟΚ - Βέντσπιλς
Νεπτούνας - Ρόσα Ράντομ
Βαρέζε - Όλντενμπουργκ
Βιλερμπάν - Ουσάκ

4ος όμιλος:

Στην κορυφή του 4ου ομίλου «πάτησε» η Αβελίνο, κερδίζοντας με 85-75 το μεγάλο ντέρμπι με τη Γιουβέντους και περνώντας νικηφόρα από τη Λιθουανία. Με επική αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο, οι Ιταλοί σημείωσαν επιμέρους σκορ 10-27, ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό και «χαμογελώντας» στο φινάλε με «διπλό» κέρδος, αφού πήραν και μία αξιοσημείωτη διαφορά. Κανείς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει στις δύο ρακέτες τον Κίριλο Φεσένκο, που ολοκλήρωσε το ματς με double double 25 πόντων και 13 ριμπάουντ, με τους 16 πόντους του Σιρουταβίτσιους και τους 15 του Βασίλιους να μην είναι αρκετοί για τους γηπεδούχους.

Τα αποτελέσματα:

Γιουβέντους - Αβελίνο 75-85
Στρασμπούρ - Μόρναρ
Τενερίφη - Μέγκα Λεκς (30/11)
Οστάνδη - Τσιμπόνα (30/11)

5ος όμιλος:

«Καταρρέοντας» μετά από 25 λεπτά κυριαρχίας, η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Πολωνία με 78-75 από τη Ζιελόνα Γκόρα, για τρίτη φορά στο φετινό Champions League. Μετά το 37-48 στα μέσα της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» επιμέρους σκορ 18-3, με το οποίο κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (55-51). Στη συνέχεια, ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν, φτάνοντας σε ένα σπουδαίο θρίαμβο και την τρίτη τους νίκη. Ο Ντούρισιτς αναδείχθηκε σε «δήμιο» της Ένωσης, φτάνοντας σε double double 23 πόντων και 10 ριμπάουντ, μοιράζοντας και 5 ασίστ, ενώ οι 22 πόντοι με 9/13 σουτ του Μάικλ Ντίξον, δεν αρκούσαν στο σύνολο του Γιούρι Ζντοβτς.

Μεγάλο «διπλό» πήρε στην Ουγγαρία η Σαρλερουά, με 79-74 επί της Ζολνόκι Ολάι. Σε ένα παιχνίδι που απέκτησε αμφίρροπο χαρακτήρα μετά από την άμεση επιστροφή των γηπεδούχων από το -9 της πρώτης περιόδου (16-25), τη διαφορά έκανε ένα επιμέρους σκορ 3-8, με την εξαιρετική άμυνα των Βέλγων να τους δίνει «αέρα» έξι πόντων στα 23" πριν το φινάλε (71-77), διατηρώντας αυτή την απόσταση. Τρομερό ματς έκανε ο Λίμπερτ με 21 πόντους και 6/8 σουτ, ενώ ο Μπορίσοφ ήταν κορυφαίος των ηττημένων με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, αφού ο Βοιβόντα που ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ήταν αρνητικός δημιουργικά με 7 λάθη.

Τα αποτελέσματα:

Ζολνόκι Ολάι - Σαρλερουά 74-79
Ζιελόνα Γκόρα - ΑΕΚ 78-75
Λούντβιγσμπουργκ - Μπεσίκτας
Παρτιζάν - Σάσαρι

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα