Aλωσε το καμίνι της Γαλατά ο Παναθηναϊκός

Την εκτός έδρας νίκη, που τόσο πολύ έψαχνε, βρήκε ο Παναθηναϊκός, στην συμπλήρωση 109 χρόνων για τον σύλλογο, φεύγοντας θριαμβευτής από την Πόλη με το υπέρ του 84-79 κόντρα στην Γαλατασαράι (με το «καυτό» κοινό), αλλά και τους Τζέιμς, Φελντέιν, Καλάθη, Ρίβερς και Σίνγκλετον, να είναι εκεί, όποτε χρειάστηκε και να δίνουν λύσεις. Με τέτοιες εμφανίσεις, σε τέτοιες έδρες ο Παναθηναϊκός

χτίζει χαρακτήρα, το δίχως άλλο. Ενα παιχνίδι, εξάλλου, όπου διαιτητές ήταν οι: Λαμόνικα (Ιταλία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Πάνθερ (Γερμανία). Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, μετά από αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αισθάνεται ακόμα πιο καλά ενόψει της συνέχειας στην Ευρωλίγκα...

Η εξέδρα... συμπαρέσυρε στον ρυθμό, την ομάδα της Γαλατά (14-5), ο Παναθηναϊκός, προσπάθησε να απαντήσει (14-9), αλλά αναμφίβολα υπήρχαν πολλοί άλυτοι γρίφοι για τους «πράσινους» από την αρχή του ματς. Ο Φελντέιν -επιθετικά- με τον Νίκολς -αμυντικά- κράτησαν τα προσχήματα, τις ισορροπίες, η πεντάδα άλλαζε διαρκώς, ο Μπουρούσης έδινε μάχες και ο Τζέιμς έφερε τον Παναθηναϊκό σε κοντινή απόσταση (24-18) στο 10'. Στο +10 ωστόσο ξέφυγε η Γαλατά, το «τριφύλλι» δεν έπρεπε να αφήσει την αντίπαλό του να... αλωνίσει στο παρκέ και χρειαζόταν άμεσα να εμφανιστεί ένας ηγέτης. Ο Παππάς έδωσε σύνθημα αφύπνισης, ο Παναθηναϊκός πλησίασε και μετά το αρχικό υπέρ του 3-0 είχε την ευκαιρία να ξαναβρεθεί στην πρωτοπορία. Και έγινε, δια χειρός Σίνγκλετον (31-34). Ο Αμερικανός προσέφερε ξανά το κάτι παραπάνω, οι φιλοξενούμενοι είχαν διορθωμένη εικόνα, αλλά ο Γκιουλέρ ξανάφερε την ισορροπία σε όλα. Mε ποσοστά πέριξ του 55% σε δίποντα/τρίποντα ο Παναθηναϊκός, αν συνέχιζε έτσι, δεν θα είχε πρόβλημα. Και όσο ο Τζέιμς είχε καλές συνεργασίες με τον Καλάθη, στην οργάνωση, ο Ρίβερς εκτελούσε (38-41) και ο Παναθηναϊκός έβρισκε για τα καλά τα πατήματά του. Αλλη ιστορία το α', άλλη το β' δεκάλεπτο, για τον Παναθηναϊκό (38-43), αλλά στο φινάλε του 20λέπτου ο Γκιουλέρ πέτυχε καλάθι ψυχολογίας για την Γαλατά (40-43). +14 Διαστημικός Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο, ο Καλάθης κρατούσε τα ηνία, ο Φελντέιν μετρούσε ήδη 5/5 τρίποντα και το... κολασμένο κλειστό είχε «παγώσει». Ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον στο +14 (44-60), αλλά δεν κράτησε το πλεονέκτημά του. Μέσω Σιλμπ η Γαλατά κρατιόταν όρθια στο ματς, μείωνε την διαφορά, ο Ντίμπλερ είχε πάρει μπρος και η ομάδα του Πασκουάλ όφειλε αν αντιδράσει (64-65). Το φινάλε (64-68) του γ' δεκαλέπτου προμήνυε συναρπαστικό τέλος. Πινελιά... Ρίβερς (ξανά) Ο -MVP- Τζέιμς (18 π.), πέρα από κάρφωμα, είχε και τρίποντο χαϊλάιτ, ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε ο Παναθηναϊκός, ο απόλυτος καθοδηγητής (66-75), με τους Τούρκους να τρέχουν και να μην φτάνουν. Χωρίς λάθος και σχεδόν άψογος σε κάθε του προσπάθεια πώς να σταματηθεί αυτός ο Τζέιμς, που υπέγραφε σχεδόν μια σημαντική επιτυχία για τον Παναθηναϊκό. Πάλι ντέρμπι το ματς στην Πόλη με την Γαλατά να απειλεί, φτάνοντας στο -5, με τον χρόνο να είναι λιγοστός. Μετά από 5 ματς, ο Καλάθης ξανάπιασε διψήφιο αριθμό πόντων, την κατάλληλη ώρα και στιγμή, προφανώς (72-79 στο 37'). Η τελεία στο ματς... έμπαινε από τον Ρίβερς (74-84), στο 39', ο Γκιουλέρ έκαψε τα τελευταία χαρτιά των Τούρκων, μέχρι την λήξη πια (79-84) τίποτα δεν ήταν δυνατό να αλλάξει. Σίγουρα πάντως είναι ένα θέμα το πώς θα ανέβουν αποδοτιοκά κι άλλοι παίκτες, πχ ο Τζεντίλε ή πώς και πότε θα βγουν μπροστά κι άλλοι Ελληνες για τον Παναθηναϊκό, ώστε να αποκτήσει χημεία και ομοιογένεια σε μεγαλύτερο βαθμό, δημιουργώντας κι έναν κορμό.

Δεκάλεπτα: 24-18, 40-43, 64-68, 79-84.

ΓΑΛΑΤΑ (Αταμάν): Μίτσοφ 14 (2), Φιτιπάλδο, Τάιους 4, Κορκμάζ, Σιλμπ 14 (2), Αραρ, Χατσίγεβα, Πλάις 15, Ντέι 2, Γκιουλέρ 11 (1), Ντίμπλερ 11 (3), Κοκσάλ 5 (1).

ΠΑΟ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15 (3), Νίκολς 3 (1), Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 18 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 15 (5), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 8, Καλάθης 10 (2).

Αναλυτικά στατιστικά εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα