A2: Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου (14η) έφερε ανακατατάξεις στη προνομιούχο δεύτερη θέση με τις νίκες των Αρκαδικού και Ψυχικού να ξεχωρίζουν, ενώ στα περισσότερα γήπεδα είχαμε συναρπαστικές αναμετρήσεις που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Ο έμπειρος γκαρντ απέδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι αποτελεί το μεγάλο "όπλο" της Λιβαδειάς στη προσπάθεια της να κρατηθεί στη κατηγορία. Στη μεγάλη νίκη στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή

ο "Γκάγκα" δεν ξεκουράστηκε λεπτό (έπαιξε 40 λεπτά) και λογικό ήταν να κάνει λάθη.... (10). Όμως ήταν πραγματικός ηγέτης κρίνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Μοίρασε 10 ασίστ πέτυχε 21 πόντους (4/4 β., 4/9 διπ., 3/10 τριπ.), ενώ είχε και 5 ριμπ., 1 κλ., 1 κόψ.

2. Χάρης Πλιούκας: Ακόμη μια μεστή και ουσιαστική εμφάνιση πρόσθεσε στο φετινό του ενεργητικό ο γκαρντ του Φίλιππου. Ακούραστος (αγωνίστηκε 40 λεπτά), ήταν ο θεμέλιος λίθος της νίκης - ανάσας επί του ΟΦΗ καθώς "πυροβόλησε" την πρώην ομάδα του με 26 πόντους (2/2 β., 3/4 διπ., 6/9 τριπ.), ενώ το στατιστικό του κατέγραψε και 3 ριμπ, 2 ασ. και 2 κλ.

3. Αντώνης Μάντζαρης: "Καθοριστικός". Αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει στον φόργουορντ του Ψυχικού για την παρουσία του στην "άλωση" του Μετς. Με πληθωρική παρουσία σε άμυνα και επίθεση και τρία καθοριστικά τρίποντα στη τελευταία περίοδο, έσπρωξε την ομάδα των Βορείων Προαστίων σε μια σπουδαία νίκη. Απολογισμός: 17 πόντοι (3/4 β., 1/4 διπ., 4/8 τριπ.), 3 ασ., 2 κλ.

4. Σάββας Μανούσος: Ο Ερμής πήρε το καλοκαίρι τον έμπειρο φόργουορντ για να κάνει τη διαφορά και στο ντέρμπι ουραγών με τον Ηλυσιακό ήταν πρωταγωνιστής. Κυριάρχησε στις μάχες κάτω από τα καλάθια μαζεύοντας 12 ριμπάουντ, βοήθησε τα μέγιστα στην επίθεση με 15 πόντους (1/1 β., 7/13 διπ.), μοίρασε 4 ασίστ ενώ είχε 3 κλ. και ένα μπλοκ. Αν είχε αποφύγει και τα πολλά λάθη (8) θα είχε κάνει τέλειο παιχνίδι...

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Όλοι οι παίκτες του Αρκαδικού έβαλαν το... λιθαράκι τους στη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας, όμως η παρουσία του Σέρβου σέντερ ήταν κομβική. Πολύ δουλειά στις δύο ρακέτες, επιθετική προσφορά (14 π., 6/7 β., 4/8 διπ.) και 9 ριμπάουντ ήταν η πολύτιμη προσφορά του.

RisingStar - Ανδριανός Περδικάρης: Τα "πιτσιρίκια" του Ηλυσιακού είναι άξια θαυμασμού, γιατί παρά το γεγονός ότι αγωνίζονται σε μια υποβιβασμένη ουσιαστικά ομάδα, δίνουν σε κάθε ματς τον καλύτερο τους εαυτό. Κόντρα στον Ερμή γνώρισαν ακόμη μια ήττα, όμως τα έδωσαν... όλα. Όπως ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ που ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους (2/5 β., 9/15 διπ.) και 4 ριμπάουντ.

Προπονητής της αγωνιστικής - Γιώργος Ρεμεντέλας

Εκεί που ήταν έτοιμο να τα... τινάξει, το Ψυχικό αναστήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και μετά και τη νίκη επί του Παγκρατίου μπήκε πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση της ανόδου. Ο επί χρόνια τεχνικός ηγέτης της ομάδας, χειρίστηκε τέλεια το υλικό που έχει στη διάθεση του με αποτέλεσμα να έρθει μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων, με αποκορύφωμα την "άλωση" του μέχρι πρότινος αήττητου Μετς. Είναι αναμφίβολα εκ των πρωταγωνιστών της... νεκρανάστασης του Ψυχικού, γιατί εκτός από τις ικανότητες του στο κοουτσάρισμα, κατάφερε να ανορθώσει τη ψυχολογία της ομάδας στις δύσκολες στιγμές και να διατηρήσει καλό το κλίμα στα αποδυτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα