A2: Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Η 10η σερί νίκη του Πανιωνίου στο μεγάλο ματς με τον Φάρο Κερατσινίου, οι πόντοι - ανάσες που πήραν Παγκράτι και ΓΣΛ, αλλά και η άνετη επικράτηση του Δούκα στο ντέρμπι των Βορείων Προαστίων της Αθήνας ήταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν την 10η αγωνιστική. Οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Φάνης Κουμπούρας: Η ποιότητα και η εμπειρία του είναι δεδομένη και πολύτιμη για τον Αίολο Αστακού. Κάτι που φάνηκε και

στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Ψυχικό, όπου ο Κουμπούρας ηγήθηκε της ομάδας του με 15 πόντους (3/3 β., 6/12 διπ.), 4 ριμπ. και 4 ασ.

2. Χριστόδουλος Καράβολας: Ο 34χρονος φόργουορντ διανύει ίσως την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του και αποτελεί σταθερά τον καλύτερο παίκτη του Παγκρατίου. Στη νίκη - ανάσα επί των Μαχητών, είχε ηγετική παρουσία με 21 π. (9/11 β., 6/10 διπ.), 7 ριμπ. και 5 ασ. και έδειξε για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί το μεγαλύτερο "όπλο" των "ροσονέρι" στην δύσκολη προσπάθεια τους να κρατηθούν στη κατηγορία.

3. Ανδρέας Κανονίδης: Ο Δούκας επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες, με τον Κανονίδη να πραγματοποιεί κόντρα στον Χολαργό μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Με 13 πόντους (1/2 β., 3/5 διπ., 2/3 τριπ.), 9 ριμπάουντ και πολύ δουλειά στην άμυνα, ο 25χρονος φόργουορντ έλαμψε με τη παρουσία του.

4. Σωτήρης Γκιουλέκας: Ο Γυμναστικός έδειξε σημεία... ζωής με τη νίκη επί του Αρκαδικού, με τον πολύπειρο φόργουορντ να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ των Θεσσαλών με 27 πόντους (6/7 β., 6/7 διπ., 3/8 τριπ.), ενώ η πολύτιμη παρουσία του περιλάμβανε 6 ριμπ. και 1 ασ.

5. Τάσος Δημητριάδης: Σε 15 λεπτά ο πολύπειρος φόργουορντ πρόλαβε να γίνει το πρόσωπο του αγώνα στην αγχωτική αλλά σπουδαία νίκη του πρωτοπόρου Πανιώνιου επί του Φάρου Κερατσινίου. Με 4 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και σε σημείο που οι "κυανέρυθροι" τα είχαν βρει... σκούρα, ξεμπλόκαρε την ομάδα του και την έσπρωξε στη δέκατη φετινή επιτυχία της. Ο απολογισμός του ήταν εντυπωσιακός: 16 π. (2/3 διπ., 4/5 τριπ.), 6 ριμπάουντ, ενώ το σύστημα αξιολόγησης "έγραψε" 1371 μονάδες!

Προπονητής της αγωνιστικής - Νίκος Οικονόμου

Όταν έχεις την ομάδα σου πρώτη και αήττητη με δέκα σερί επιτυχίες σε ένα τόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Α2 δεν μπορεί, κάτι θα κάνεις καλά... Ο Νίκος Οικονόμου πήρε ακόμη ένα μεγάλο ματς και με τη νίκη - έστω και πολύ δύσκολη - επί του Φάρου Κερατσινίου πιστοποίησε ότι ο Πανιώνιος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη πρώτη θέση και την άνοδο. Εκτός των αποτελεσμάτων που είναι αδιαμφισβήτητη επιτυχία, ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" καταφέρνει να κρατά ισορροπίες σε μια... ευαίσθητη λόγω "βαριάς" φανέλας ομάδα και παράλληλα παίζει άριστα τον ρόλο του ψυχολόγου - ψυχοθεραπευτή παικτών και όχι μόνο...

Keywords
Τυχαία Θέματα