66 οι «σύμμαχοι» της FIBA

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία συνεχίζει καθημερινά να αριθμεί νέους «συμμάχους» στο πλευρό της και, λίγο μετά τις δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου, για τη λύση του «πολέμου» μεταξύ της ιδίας και της Ευρωλίγκα στα δικαστήρια, προχώρησε στη δική της απάντηση. Πριν από λίγο, εκδόθηκε ανακοίνωση από την πλευρά της FIBA, σύμφωνα με την οποία 66 ομάδες έχουν υπογράψει προσύμφωνο, για να συμμετάσχουν στο ερχόμενο Champions League.

Πριν

τη γνωστοποίηση του γεγονότος αυτού, είχε ενημερωθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποίησε χθες το απόγευμα (3/5), την τέταρτη σύσκεψή του στο Μόναχο. Ταυτόχρονα, το Συνέδριο έλαβε ενημέρωση από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, η οποία δε θα αργήσει να καταστεί γνωστή.

Οι 19 χώρες, από τις οποίες προέρχονται τα προσύμφωνα με τις ομάδες, είναι οι εξής: Ελλάδα, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία. Παράλληλα, στην ανακοίνωση της FIBA δεν έλειψαν και οι «μπηχτές» προς την Ευρωλίγκα, καθώς ανέφερε πως «το Champions League, είναι μια πραγματική πανευρωπαϊκή διοργάνωση, βασισμένη στο δίκαιο αθλητικό αξίωμα του προκρίνονται οι ομάδες, μέσω των πρωταθλημάτων τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα