Βρούτσης: «Ούτε σεντς λιγότερο οι συντάξεις»!

10:58 13/1/2014 - Πηγή: Bam

Δεν πρόκειται να ξαναμπεί «μαχαίρι» στις συντάξεις, καθησυχάζει ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης, τους συνταξιούχους. Αντιθέτως, λέει, ότι στο τέλος του έτους θα βγουν κερδισμένοι.

Να διαλύσει τις ανησυχίες που προκάλεσαν πληροφορίες ότι επίκειται νέο «ψαλίδι» στις κύριες συντάξεις επιχειρεί η κυβέρνηση. «Ούτε με ένα λεπτό του ευρώ δεν θα επιβαρυνθούν περισσότερο οι συνταξιούχοι» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης

φόρου που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου, θα είχε ως επίπτωση να αυξηθούν οι μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συνταξιούχων από 27 έως και 200 ευρώ.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά αντιθέτως, στο τέλος του έτους θα έχουν όφελος 1,5% λόγω της αυτόματης παρακράτησης.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα γίνουν περικοπές μέχρι το σημείο να εξισωθούν με το ύψος των εισφορών.

Έως τώρα, πάντως, ο υπολογισμός της παρακράτησης γινόταν χωριστά για τις επικουρικές συντάξεις και τα επιδόματα, και με χαμηλότερους συντελεστές, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα