Βλάχος: «Το μεγαλύτερο μας ατού ο κόσμος μας»

09:36 15/10/2013 - Πηγή: Bam

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος μίλησε για την κοινή προετοιμασία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, τις κληρώσεις σε Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο ατού της ομάδας του που δεν είναι άλλο από τον κόσμο της.

Ο τεχνικός των πειραιωτών μίλησε την Δευτέρα (14/10) στην εκπομπή "Όλα στο Κόκκινο" της Δημοτικής Ραδιοφωνίας

Πειραιά (Κανάλι 1 - 90,4 FM). Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του.

Για την κοινή προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ:

"Εξασφαλίσαμε για περίπου μία εβδομάδα διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, παίζοντας και φιλικά προπονητικού χαρακτήρα με τον ΠΑΟΚ. Δουλέψαμε πάνω στην αγωνιστική τακτική, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε έως και την προηγούμενη εβδομάδα. Θεωρώ ότι μαζί με εμάς ωφελήθηκε και η ομάδα του ΠΑΟΚ, τους ανθρώπους του οποίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη φιλοξενία".

Για την επαναλειτουργία του "Π. Καπαγέρωφ":

"Το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο νέο της εβδομάδας είναι πως ανοίγει, επιτέλους, το κολυμβητήριο Πειραιά (Π. Καπαγέρωφ). Είναι σημαντικότερο γεγονός ακόμη και από την κλήρωση της Α1 ή από την κλήρωση της ΛΕΝ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την οποία μάθαμε τους πιθανούς αντιπάλους που θα συμπληρώσουν τον όμιλό μας. Θα μπορούμε, πλέον, να δουλέψουμε σε νορμάλ συνθήκες. Να συνεχίσουμε την προετοιμασία με τον σωστό τρόπο, έστω και μετά από ενάμιση μήνα που έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις για την νέα αγωνιστική περίοδο".

Για τους νέους κανονισμούς:

"Μετά από την πρώτη επαφή που είχαμε, οι προπονητές, με την επιτροπή διαιτησίας για τους νέους κανονισμούς, κατάλαβα ότι είναι αρκετά τα κενά και οι ασάφειες. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλη σύγχυση το πρώτο διάστημα. Ελπίζω να έχουμε προσαρμοστεί όλοι, τόσο εμείς όσο και οι διαιτητές, στην τελική φάση του πρωταθλήματος όπου θα κριθεί και ο τίτλος. Στην Ελλάδα οι έμπειροι διαιτητές είναι λίγοι και μακάρι να μην υπάρξουν προβλήματα με την εφαρμογή των νέων κανονισμών.

Νομίζω πως στο προσεχές τουρνουά του ΣΕΔΥ θα εξάγουμε περισσότερα συμπεράσματα. Ταυτόχρονα αυτό το τουρνουά θα αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για να βρούμε ρυθμό ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος".

Για την κλήρωση της Α1:

"Για την κλήρωση της Α1 δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Όλοι παίζουμε με όλους. Η σειρά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο τίτλος θα κριθεί στα πλέι οφ όπου και θα είμαστε εκατό τοις εκατό έτοιμοι. Απλά, θα ήταν καλύτερο να είχαμε πιο δυνατά παιχνίδια στο ξεκίνημα ώστε να βοηθηθούμε για τις αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά μέχρι την πρεμιέρα στο Ντουμπρόβνικ δεν θα έχουμε κάποιο δύσκολο παιχνίδι. Έτσι έγινε και πέρυσι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς".

Για την κλήρωση της 3ης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ:

"Αν τολμήσω να κάνω μία πρόβλεψη, μάλλον θα έρθουν στον όμιλό μας οι δύο πιο δυνατές ομάδες του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Η Πρό Ρέκο και η Ριέκα οι οποίες θα συναντήσουν εμάς, τη Γιούγκ, την Έγκερ και τη Μπαρτσελονέτα. Όλοι πλην της Μπαρτσελονέτα που θα διοργανώσει το φάιναλ 8, θα διεκδικήσουμε δύο εισιτήρια σε αντίθεση με τον άλλο όμιλο που οδηγούν στη Βαρκελώνη τρεις θέσεις. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη όψη είναι, για εμένα, καλή. Δεν το βλέπω αρνητικά. Εξάλλου αναφερόμαστε στη φάση που συμμετέχουν οι 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όσο καλύτερους αντιπάλους έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τόσο πιο συγκεντρωμένοι θα είμαστε και θα δουλεύουμε περισσότερο. Ο όμιλος είναι κίνητρο για την ομάδα μας. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το μεγάλο μας όπλο που είναι η έδρα μας.

Ο κόσμος μας θα έχει τη δυνατότητα να δει έξι φοβερούς αγώνες στον Πειραιά. Αγώνες υψηλού επιπέδου, με αθλητές παγκοσμίου κλάσης. Θεωρώ ότι σε κάθε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ το κολυμβητήριο θα πρέπει να είναι γεμάτο και οι φίλαθλοί μας να βοηθήσουν όπως αυτοί ξέρουν την ομάδα και να δώσουν την ώθηση που χρειάζονται οι παίκτες μας.

Για να προχωρήσεις στη διοργάνωση πρέπει να χρησιμοποιήσεις όλα σου τα ατού και για εμάς το μεγαλύτερο είναι ο κόσμος μας".

Επιμέλεια: Δημήτρης Ρούσσος

Keywords
Τυχαία Θέματα