Βήμα πρόκρισης για Ολυμπιακό

08:47 19/2/2015 - Πηγή: Bam

Πιο κοντά στην πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 10-6 τη Ζέντες στο Παπαστράτειο, στο πλαίσιο των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 10-6 τη Ζέντες στο Παπαστράτειο, στον πρώτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας πόλο των γυναικών και έκανε βήμα πρόκρισης στο φάιναλ φορ

της διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς στην Ουγγαρία στις 11 Μαρτίου.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη δε δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να πάρουν τη νίκη, διατηρώντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι Μαγυάρες, με πρώτο «βιολί» τη Βαν ντερ Σλουτ, η οποία σημείωσε 3 τέρματα, προσπάθησαν να απειλήσουν τις «ερυθρόλευκες», οι οποίες εμφανίστηκαν συγκεντρωμένες και σοβαρές.

Για τον Ολυμπιακό, οι Μανωλιουδάκη και Ασημάκη πέτυχαν από 3 τέρματα.

Απούσα, λόγω τραυματισμού, ήταν η πρώην «ερυθρόλευκη», Μπάρμπαρα Μπούικα, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τις Ουγγαρέζες στη ρεβάνς.

Ο τεχνικός της ομάδας, Χάρης Παυλίδης, μέτα τη ληξη της αναμέτρησης, τόνισε πως: «Στην επίθεση, δεν είχαμε ρυθμό, αλλά μας κράτησε η άμυνα μας, από τα έξι γκολ τα δυο ήταν "δώρο" και δεν πρόκειται να δεχτούμε ξανά τέτοια γκολ. Θεωρώ ότι, αν επιθετικά είχαμε λίγο ρυθμό παραπάνω ή ήμασταν λίγο πιο "φρέσκοι", το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Γιατί, φάνηκε ότι κουραστήκαμε λίγο προς το τέλος, τα σουτ δεν ήταν σωστά, βέβαια και η τερματοφύλακας της Ζέντες είναι πάρα πολύ καλή.

Πιστεύω ότι ήταν αρκετά καλή εμφάνιση, με βάση την άμυνα. Στο επόμενο παιχνίδι, θα είμαστε σίγουρα καλύτερα και πιστεύω ότι θα νικήσουμε και εκτός έδρας. Να πω την αλήθεια, περίμενα αυτό το σκορ, 10-6 με 11-7, εκεί περίμενα ότι θα πάει, ήξερα ότι δύσκολα θα δεχτούμε πάνω από επτά γκολ. Τακτικά, η Ζέντες είναι πολύ καλή ομάδα, δεν είναι κλασική ουγγρική ομάδα. Εμένα με εντυπωσίασε η Ζέντες, μπορεί να μην έχει την ποιότητα που έχουν άλλες ουγγρικές ομάδες, αλλά σαν ομάδα σίγουρα είναι πάρα πολύ καλή και στηρίζεται στην τερματοφύλακά της, που σήμερα ήταν σε πολύ καλή μέρα. Αλλά, στο δεύτερο παιχνίδι θα έχουμε μεγαλύτερη περίοδο προετοιμασίας και έχουμε πλέον μια καλύτερη εικόνα και εμείς θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι.

Η Ιωάννα Σταματοπούλου πήγε πάρα πολύ καλά και θα γίνει μια πολύ καλή τερματοφύλακας. Η άμυνά μας ήταν συγκεντρωμένη, τη βοήθησε πολύ, έκανε πάρα πολλά μπλοκ, με χαρακτηριστικό το τελευταίο της Φιλιώς που ήταν ένα γκολ για μας, το οποίο μπορεί να κρίνει πρόκριση. Τα τέσσερα γκολ με τα τρία είναι τεράστια διαφορά. Δεν νομίζω ότι εύκολα μπορεί να υπάρξει ομάδα στην Ευρώπη που να μπορεί να μας νικήσει με τέσσερα γκολ και να αποκλειστούμε. Ωστόσο, μη λέμε μεγάλες κουβέντες, γιατί στο γυναικείο πόλο τα έχουμε δει όλα.

Προτιμούσα να παίζει η Μπούικα, γιατί ξέραμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα στον αθλητισμό που ο καλύτερος παίκτης μιας ομάδας δεν παίζει και η ομάδα του νικά. Σε γενικές γραμμές, είμαστε ευχαριστημένοι, μην είμαστε και πλεονέκτες. Κατά 80%, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει στο Final 4, αλλά, αν δεν είσαι σοβαρός μπορεί να συμβούν όλα, να δεχτείς τέσσερα γκολ σε ένα οκτάλεπτο. Αυτός ο Ολυμπιακός, με βάση όσα μου δείχνουν οι αθλήτριες μου στην πειθαρχία και στη συγκέντρωση, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που να μπορούν να μας νικήσουν στην καλή μας μέρα».

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 3-2, 2-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τετζαλίδου 1, Μανωλιουδάκη 3, Ασημάκη 3, Πλευρίτου Μ. 1, Μπιανκόνι 2

ΖΕΝΤΕΣ: Χένεσι 1, Βαν ντερ Σλουτ 3, Κόβερ 2

Keywords
Τυχαία Θέματα