Βαξεβάνης: «Νίκησε η αποκαλυπτική δημοσιογραφία»!

18:32 27/11/2013 - Πηγή: Bam

Ομόφωνα αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο δημοσιογράφος και εκδότης, βρέθηκε την Τετάρτη στο εδώλιο, για δεύτερη φορά και δικαιώθηκε ξανά για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Απόφαση με ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα έλαβε το απόγευμα της Τετάρτης το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, απαλλάσσοντας τον Κώστα Βαξεβάνη. Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Hot Doc βρέθηκε για δεύτερη φορά κατηγορούμενος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επειδή δημοσιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ.

«Το Τριμελές δικαστήριο αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία μας, οπότε είμαι για δεύτερη φορά αθώος», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Κώστας Βαξεβάνης.

Συμπλήρωσε ότι δύο δικαστήρια έχουν αποδεχθεί την αθωότητά του και διερωτήθηκε αν οι περιπέτειές του με την ελληνική Δικαιοσύνη έχουν τελειώσει ή αν θα καθίσει και τρίτη φορά στο εδώλιο.

Νωρίτερα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας του Τριμελούς Αυτοφώρου είχε ζητήσει την ενοχή του δημοσιογράφου, πρόταση που αν γινόταν αποδεκτή από τα υπόλοιπα δύο μέλη της έδρας, ο Κώστας Βαξεβάνης θα οδηγούνταν, προσωρινά στη φυλακή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλέστηκε το γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν τα επαγγέλματα δίπλα στα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους.

«Ο σκοπός της δίκης δεν είναι η λογοκρισία ή ο εκφοβισμός, αλλά τα όρια για δύο κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία συγκρούονται», επισήμανε ο δημόσιος κατήγορος.

Γι’ αυτό και ο Κώστας Βαξεβάνης, εξέφρασε εκτός από χαρά και έναν σκεπτικισμό λέγοντας ότι : «Μερικές φορές τα πράγματα στη Δικαιοσύνη δεν λειτουργούν με την απλή λογική, πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν υποψίες ότι τα πράγματα είναι πιο πονηρά…».

Η ουσία πάντως είναι ότι ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ, ένα χρόνο ταλαιπωρίας με δύο δίκες, αυτή τη στιγμή, όπως είπε και ο έμπειρος ρεπόρτερ «…μπορεί να πανηγυρίζει η αποκαλυπτική δημοσιογραφία».

Ανδρέας Μορφόπουλος


Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Bam