Τ.Τ. : Το μεγάλο φαγοπότι!

09:54 17/1/2014 - Πηγή: Bam

Άκρως αποκαλυπτικές για το «πάρτι» χαριστικών δανείων που είχαν στήσει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι διοικήσεις της περιόδου 2008-12 είναι οι εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος.

Δανεικά και … αγύριστα! «Πάρτι» θαλασσοδανείων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αποκαλύπτεται από

στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.

Όπως δημοσιεύει η «Αυγή» της Παρασκευής, χορηγήθηκαν δάνεια, προς επώνυμους επιχειρηματίες, - είτε χωρίς εγγυήσεις, είτε με πιστωτικό κίνδυνο «μη αποδεκτό», συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Στα έγγραφα της κεντρικής τράπεζας που δημοσιεύει η εφημερίδα, στηρίχθηκαν οι εισαγγελικές αρχές κατά της διαφθοράς, για να ασκήσουν τις τελευταίες διώξεις.

Την υπογραφή τους για τα χαριστικά δάνεια έβαλαν οι διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που διορίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2008-2012 (Άγγελος Φιλιππίδης κά.).

Δεν είναι μόνον οι γνωστές υποθέσεις του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα, που καταζητείται και φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Αρκετά δάνεια, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται να χορηγήθηκαν σε επώνυμους επιχειρηματίες, ακόμη και χωρίς εγγυήσεις.

Τέλος, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λίστα με τις «χορηγίες» του Τ.Τ. προς ΜΜΕ, επιχειρήσεις, ακόμη και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε νυχτερινά μαγαζιά...

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα