Τσίπρας σε Σουλτς: «Βάλε πλάτη για το χρέος...»!

15:17 29/1/2015 - Πηγή: Bam

Τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο θέμα του χρέους θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς στη συνάντηση των δύο ανδρών, αυτή την ώρα (3 μ.μ.) στο Μαξίμου. Αύριο Παρασκευή ο Μάρτιν Σουλτς θα μεταβεί στο Στρασβούργο για προγραμματισμένη συνάντηση με Ολάντ και Μέρκελ, ενώ στην Αθήνα

θα έρθει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Μέσω του χρέους, δίνεται ευκαιρία στη Γερμανία να ασκεί πολιτικές και οικονομικές πιέσεις σε χώρες όπως η Ελλάδα», εκτίμησε με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα-Σούλτς ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής. Αναφερόμενος στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε την αντίθεσή του λέγοντας ότι η εκποίηση δημόσιας περιουσίας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις δεν υπάρχει, όχι μόνο για τους επόμενους μήνες αλλά και μελλοντικά» διαβεβαίωσε σε ΑΝΤ1 και MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, μετά τη σχετική φιλολογία η οποία αναπτύχθηκε το πρωί. «Ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο δεν υπάρχει να μην καταβληθούν οι συντάξεις» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, η αναφορά του οποίου σε άλλο κανάλι για πιθανό ζήτημα ρευστότητας το Μάρτιο δημιούργησε τη σύγχυση.

Για την επαναπρόσληψη των περίπου 3.000 καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους λόγω διαθεσιμότητας, δεσμεύθηκε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Όπως είπε η πρόσληψή τους θα γίνει εντός μηνός, ενώ εξήγησε ότι το μισθολογικό κόστος θα καλυφθεί δίχως καμία υπέρβαση του προϋπολογισμού.

Η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου επί τάπητος σήμερα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου σε Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη αντίστοιχα.

Σήμερα το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για την Ουκρανία, με τη συμμετοχή του Νίκου Κοτζιά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο Έλληνας υπουργός θα υποστηρίξει πως οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας όξυναν την αποσταθεροποίηση, μία εξέλιξη η οποία είναι ιδιαίτερα αρνητική τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Επισήμως δυστύχημα χαρακτήρισαν σήμερα οι αρχές της Μαλαισίας την τραγική εξαφάνιση του Μπόινγκ της “Malaysia Airlines” τον περασμένο Μάρτιο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την καταβολή από την αεροπορική εταιρία των αποζημιώσεων στους συγγενείς των 239 επιβαινόντων. Πάντως, δέκα μήνες μετά, το αεροσκάφος είναι ακόμη άφαντο, και θεωρείται ότι έπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ένα παιδάκι οκτώ ετών ανακρίνεται από την Αστυνομία στη Νίκαια της Γαλλίας επειδή, εκφράστηκε, μέσα στο προαύλιο του σχολείου του, με θετικό τρόπο για τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος θα είναι και αύριο Παρασκευή στην Αττική με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα