Τράβηξε 46άρι!

08:52 23/9/2015 - Πηγή: Bam

Μετά από πυρετώδεις ζυμώσεις και παζάρια ανακοινώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη η σύνθεση της κυβέρνησης, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία αριθμεί 46 μέλη. Ο Γιάννης Δραγασάκης διατηρεί την θέση του αντιπροέδρου. Στο υπουργείο Οικονομικών παραμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αναπληρωτές υπουργούς τον Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής

Ανασυγκρότησης αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, ενώ αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική παραμένει ο Γιάννης Μουζάλας.

Υπουργός Οικονομίας διατηρείται ο Γιώργος Σταθάκης, με υφυπουργό για το ΕΣΠΑ τον Αλέξη Χαρίτση. Νέος Υπουργός Παιδείας τοποθετείται ο Νίκος Φίλης. Αναπληρωτής για θέματα έρευνας και καινοτομίας ο Κωστας Φωτάκης. Στο Εξωτερικών ξανά ο Νίκος Κοτζιάς. Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας.

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραμένει ο Πάνος Σκουρλέτης με αναπληρωτή τον Γιάννη Τσιρώνη. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βαγγέλης Αποστόλου. Υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιστρέφει στο Υπουργείο Εργασίας, και στο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος.

Υπουργός Δικαιοσύνης παραμένει ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ αναπληρωτής υπουργός κατά της διαφθοράς θα είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και υφυπουργός Αθλητισμού ο Σταύρος Κοντονής. Η κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει η παράδοση -παραλαβή των υπουργείων. Ο Νίκος Βούτσης προορίζεται για πρόεδρος της Βουλής.

Για ανακύκλωση παλαιών προσώπων στα ίδια υπουργεία με άλλα ονόματα κάνει λόγο η ΝΔ. «Η σφικτή αδελφική αγκαλιά Τσίπρα - Καμμένου το βράδυ της Κυριακής έδωσε καρπούς», αναφέρει το Ποτάμι.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος φέρονται οι κύριοι Βορίδης και Δένδιας.

Διαδοχικές συναντήσεις με την Άγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Έκλεισε εκτάκτως, χθες το βράδυ το αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας» λόγω καθιζησης που προκλήθηκε από την βροχή στον διάδρομο προσγείωσης. Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν χθες στην χερσόνησο της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Εικόνες κατακλυσμού στη Σκόπελο.

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχερός στην Αττική, με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα