ΣΥΡΙΖΑ : "Ομολογία διαφθοράς η υπόθεση Σταυρίδη-Μελισσανίδη"

15:10 19/8/2013 - Πηγή: Bam

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε τη Δευτέρα η αξιωματική αντιπολίτευση για την επιλογή του πρώην, πλέον, προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη να ταξιδέψει με το τζετ του επιχειρηματία και νέου ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Λάβρος ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Σταυρίδη-Μελισσανίδη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα κάνει λόγο για "καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών

συμφερόντων".

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως "οι ευθύνες αυτών που διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του". Παράλληλα, η Κουμουνδούρου ζητάει να ακυρωθεί η πρόσφατη σύμβαση πώλησης του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία της Emma Delta.

Απαντώντας αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών είπε στο Reuters ότι "η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ δεν επηρεάζεται από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, καθώς ήταν για θέμα ηθικής τάξης".

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε την επανεξέταση όλων των πράξεων και παραλείψεων του κ. Σταυρίδη, αλλιώς, όπως είπε, "η απομάκρυνση είναι για τα μάτια του κόσμου".

Ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «γεννάται ένα σοβαρό θέμα για την ίδια την κυβέρνηση, η οποία επέλεξε τον κ. Σταυρίδη για τη θέση αυτή».

Ακολουθεί απόσπασμα της ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση :

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επανειλημμένα στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ επεσήμανε τις κατάφωρα αντισυνταγματικές διαδικασίες λειτουργίας του, καθώς και την πλήρη απουσία κοινοβουλευτικού και κοινωνικού ελέγχου, η κυβέρνηση μας κατηγορούσε ως ψεύτες και λαϊκιστές. Τελικά, οι σοβαροί «μεταρρυθμιστές» είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα των επιχειρηματιών αφού πρώτα έχουν υπογράψει το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης έναντι πινακίου φακής

Το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού και της περιουσίας του πρέπει να σταματήσει. Η υπόθεση Σταυρίδη δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον πιο ασφυκτικό έλεγχο του Ταμείου από τους δανειστές, έτσι ώστε να προχωρήσει την επόμενη περίοδο με ακόμα πιο ταχύ, ανεξέλεγκτο και αδιαφανή τρόπο τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων σε δημόσια αγαθά όπως είναι το νερό.

Προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά, ότι όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το δημόσιο θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει καμία διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Η έξοδος από την κρίση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι από την εκποίησή της, από τη στήριξη των δημόσιων επιχειρήσεων, την εξυγίανση και την ανασυγκρότησή τους, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα