Συμφωνία Ελλάδας – δανειστών ίσως και την Πρωταπριλιά!

10:43 31/3/2015 - Πηγή: Bam

Σε θετικό δρόμο φαίνεται ότι εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για την λίστα των μεταρρυθμίσεων στο Brussels Group, μιας και αύριο Τετάρτη θα συνέλθει στις Βρυξέλλες το Euro Working Group. Αναμένουμε ένα βιώσιμο οικονομικό

σχέδιο για την Ελλάδα, ανέφερε από το Ελσίνκι της Φιλανδίας η Άνγκελα Μέρκελ.

«Αύριο ή την Πέμπτη ελπίζουμε να συμφωνήσουμε με τους δανειστές» εκτίμησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. «Περιμένουμε να γίνει σύντομα το Eurogroup» είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σωστό θεωρεί τον τρόπο που διεξάγεται η διαπραγμάτευση το 55,5% των πολιτών σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αναφορικά με τις θετικές γνώμες, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 69,5% και ο Πάνος Καμμένος 35%. Αντίθετα, πτώση 15 μονάδων εμφανίζουν τα ποσοστά του Αντώνη Σαμαρά, 5% του Σταύρου Θεοδωράκη, 3% του Ευάγγελου Βενιζέλου και από 1% των κ.κ. Κουτσούμπα και Μιχαλολιάκου.

Συνελήφθη στο Αγρίνιο, καταζητούμενος, από τις 4 Νοεμβρίου, δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού. Πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών και τριών μηνών, για υπόθεση ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και κλοπής.

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε μικρή απόσταση από το κτήριο χωρίς να έχουν παρέμβει.

Χειροτερεύει η κατάσταση στο Νομό Σερρών. Ο δήμος Βισαλτίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα αναχώματα στον ποταμό Στρυμώνα υποχωρούν από τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από τη Βουλγαρία.

Προσωρινό «φρένο» σε καθίσματα, ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Έκρινε ότι η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται αδιάκριτα σε όλες τις ακτές.

ΚΑΙΡΟΣ: Βελτιωμένος στην Αττική, με λίγα σύννεφα και ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα