Στο «τραπέζι» οι κατασχέσεις ακινήτων!

09:46 7/11/2013 - Πηγή: Bam

Να ξεμπλοκάρουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα ζητήσει η τρόικα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, την Πέμπτη. Για «προστασία της πρώτης κατοικίας», δεσμεύτηκε ο υπουργός.

Την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων θα απαιτήσει η τρόικα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, την Πέμπτη. Από την πλευρά του ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης

θα επαναλάβει την ανάγκη να προστατευτεί η πρώτη κατοικία των πολιτών.

Ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης αναμένεται να διαχωρίσει όσους αποδεδειγμένα έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους στις τράπεζες.

Αντίθετα με τους «κακοπληρωτές», ο υπουργός Ανάπτυξης έχει καλά νέα για τους δανειολήπτες που έχουν χαμηλά ή ανύπαρκτα εισοδήματα, καθώς, έχει ξεκαθαρίσει ότι η ισχύουσα νομοθεσία : «νόμος Κατσέλη» και «νόμος 4161», δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ειδική αναφορά στη σημερινή διαπραγμάτευση Χατζηδάκη-Τρόικας θα γίνει για τις επαγγελματικές μισθώσεις. Στόχος του υπουργού είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η διατήρηση του χρόνου μίσθωσης στις παλαιές συμβάσεις έως τη λήξη τους και τριετής περίοδος συμβολαίων για τις νέες.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών, αναμένεται να επιμείνουν σε πλήρη απελευθέρωση.

Την ίδια στιγμή, νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, καθώς μετά τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν χθες στον Γιάννη Στουρνάρα τη διαφωνία τους.

Συμβιβαστική λύση θα αναζητήσουν τώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο μεταξύ, στην εκκαθάριση εν λειτουργία των εταιριών αμυντικής βιομηχανίας, κατέληξαν, χθες, Σαμαράς-Βενιζέλος, που ανθίστανται στις πιέσεις της Τρόικας για «λουκέτο εδώ και τώρα…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα