Στο Ρέντη ο Σαμαράς!

15:05 18/10/2013 - Πηγή: Bam

«Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει», τόνισε ο πρωθυπουργός. Παρέστη στα εγκαίνια Πρότυπης Αγοράς προϊόντων σε χαμηλές τιμές στο Ρέντη.

Τη λειτουργία μίας πρότυπης αγοράς εγκαινίασε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην Κεντρική Λαχαναγορά στο Ρέντη. Η συγκεκριμένη θα παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράζουν μεν σε τιμές χονδρικής, αλλά, σε ποσότητες λιανικής.

Όπως ανακοίνωσε

το Υπουργείο Ανάπτυξης, η «Αγορά του Καταναλωτή» θα λειτουργεί εφτά ημέρες την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς στο Ρέντη.

Πέραν του πλεονεκτήματος της καθημερινής λειτουργίας, οι καταναλωτές –ιδίως εκείνοι με τα χαμηλότερα εισοδήματα, θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν τρόφιμα σε τιμές μέχρι και 40% μικρότερες σε σχέση με αυτές της λιανικής.

Σαμαράς : Το τρίο της επιτυχίας

«Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει», τόνισε ο πρωθυπουργός, το πρωί της Παρασκευής από του Ρέντη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εγκαινίασε την «Αγορά του Καταναλωτή», επισήμανε πως «με ανάλογες κινήσεις στηρίζονται οι ελληνικές οικογένειες που βιώνουν δύσκολες στιγμές και αυτό, όπως είπε, σημαίνει κοινωνική πολιτική».

«Να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά, αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες.

«Ξέρω ότι πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει, δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει. Σας διαβεβαιώ, όμως, ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ζητώντας από τους πολίτες να θυμηθούν ποια ήταν η κατάσταση πριν από 16 μήνες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην καταπολέμηση της ακρίβειας τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.

Στο πλευρό του κ. Σαμαρά στο Ρέντη ήταν και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Απορώ, λοιπόν, αν ο υπουργός Οικονομικών, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, δεν έχει διακρίνει ότι το πρόβλημα του Έλληνα καταναλωτή δεν είναι η κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς, αλλά η πολιτική που εφαρμόζουν, ο ίδιος και η τρόικα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα