Στις Βρυξέλλες άρον-άρον ο Τσίπρας!

09:04 24/6/2015 - Πηγή: Bam

Έκτακτο ραντεβού με τους επικεφαλής των τριών Θεσμών, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Κομισιόν, θα έχει την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός, πριν την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup (20:00), όπου θα αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις. Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να αποσπάσει και μία ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος.

Μιλώντας χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μία ημέρα πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις, ο Ευρωπαίος Eπίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί είπε πως τα μέτρα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι απλά η φανερή πλευρά των αλλαγών, και πως η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει το πολιτικό και οικονομικό της σύστημα. Σχετικά με την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία, επισήμανε ότι αναμένει από την Βουλή των Ελλήνων να υπερψηφίσει τα μέτρα που θα προβλέπει η συμφωνία, και από την ελληνική κυβέρνηση να τα εφαρμόσει.


Ανικανοποίητο από τα νέα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση φέρεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς, σύμφωνα με τη “Wall Street Journal”, θεωρεί πως η ελληνική οικονομία είναι ήδη υπερφορολογημένη, και η επιβολή νέων βαρών θα έπληττε την ανάπτυξη, όσο και την αποπληρωμή του χρέους.

Ο Φρανσουά Ολάντ είχε συγκαλέσει κρυφά το Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2012 για να συζητήσει τις πιθανές συνέπειες ενός πιθανού GREXIT, σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks, ο οποίος αποκάλυψε μυστικές εκθέσεις της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ. Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να είχε παραπονεθεί ότι σε συνάντηση που είχε τότε με την Άνγκελα Μέρκελ, η γερμανίδα καγκελάριος φαινόταν να είχε «νίψει τας χείρας της» για την Ελλάδα.

Σε παράταση κατά είκοσι ημέρες, της υποβολής φορολογικών δηλώσεων, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Αν και η αρχική προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου, μόλις ένας στους 5 έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση. Οι οριστικές αποφάσεις της υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, την Τρίτη 30 Ιουνίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι ναυτικοί κάνουν λόγο για «κατάφωρη παραβίαση» των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, με σιωπηρή -όπως μάλιστα τονίζουν- ανοχή των λιμενικών αρχών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ στο Λεκανοπέδιο, λόγω διεξαγωγής του τέταρτου Ποδηλατικού Γύρου. Αφετηρία των αθλητών θα είναι το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου στην Ακρόπολη, και μέσω των λεωφόρων Αχαρνών, Δεκελείας, Πάρνηθος, Βαρυμπόμπης, οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν στο Μενίδι.

ΚΑΙΡΟΣ : Καλοκαιρία σήμερα, Τετάρτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο σε μικρή άνοδο. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
βρυξέλλες, τσιπρας, βρυξέλλες, διεθνές νομισματικό ταμείο, αλέξης τσίπρας, ελλαδα, χρεος, βουλη, νέα, wikileaks, nsa, ηπα, μερκελ, ιουνίου, απεργια, θεατρο, Ακρόπολη, καιρος, αθηνα, wikileaks greece, απεργια οσε, απεργιες σημερα, φορολογικη δηλωση 2011, παραταση φορολογικων δηλωσεων, απεργια 11 μαιου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, λιστα λαγκαρντ, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, αλέξης τσίπρας, μια ημερα, βουλη των ελληνων, ηπα, νεα μετρα, οικονομια, τα νεα, υπουργειο οικονομικων, φορολογικη δηλωση, ανγκελα μερκελ, απλα, αττικη, βραδυ, δηλωση, διεθνές νομισματικό ταμείο, ειπε, εκθεσεις, εικοσι, κελσιου, κυβερνηση, λογο, μενιδι, πλοια, ραντεβου, ρυθμισεις, τριτη, φορολογικη, μποφορ, υπουργειο, ιουνίου, κρυφα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα