Σταϊκούρας : 3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα

13:05 10/9/2013 - Πηγή: Bam

Δώσε κι εμένα Χρηστάρα! Τρία δισ. ευρώ είναι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την Τρίτη.

Το πρόσημο είναι θετικό. Στα 3 δισ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου. Τα «ευχάριστα» νέα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το 70% του πλεονάσματος, που ισούται

με 2,1 δισ. ευρώ, αναμένεται να διατεθεί για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, όπως είχε εξαγγείλει κατά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ, το περασμένο Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχικές εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου έκαναν λόγο για πρωτογενές έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2012, είχε καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα 1,414 δισ. ευρώ, αριθμός που αν συνυπολογιστεί με το φετινό πλεόνασμα δείχνει το μέγεθος της υπέρβασης που κάνει με αιματηρές θυσίες ο ελληνικός λαός.

Παραπλάνηση των πολιτών από την κυβέρνηση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει ότι πρόκειται για λογιστική αλχημεία με σκοπό να φανεί ότι το δεύτερο Μνημόνιο βαίνει καλώς.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα