Ρεπούση για τον δήμο Πειραιά!

10:40 13/3/2014 - Πηγή: Bam

Την κ. Μαρία Ρεπούση επέλεξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ να κατεβάσει στο λιμάνι. Η ακαδημαϊκός και βουλευτής έχει γράψει «ιστορία» με τις απόψεις της για ένα άλλο λιμάνι, εκείνο της Σμύρνης…

Μία Μαρία για τη δημαρχία! Στο πρόσωπο της κ. Μ. Ρεπούση φαίνεται να βρήκαν στη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, την καταλληλότερη για την «ναυμαχία» του Πειραιά.

Η απόφαση του κόμματος τέθηκε υπόψη της κ. Ρεπούση, η οποία την έκανε δεκτή με ικανοποίηση.

«Έσω έτοιμη», λοιπόν, η Μαρία Ρεπούση, να ριχτεί στην μάχη. Τρόπαιο θα είναι ο δήμος Πειραιά, και πρόκληση να γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο μεγάλο λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία εκτίμησαν ότι στον Πειραιά μπορούν να φέρουν θετικά εκλογικά αποτελέσματα, περισσότερο από ό,τι στην Αθήνα.

Έτσι, στην Αγίου Κωνσταντίνου αναζήτησαν και βρήκαν, εύκολα, ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη. Αυτό ήταν η κ. Μαρία Ρεπούση.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη και ομόφωνη, αφού εκτιμούν με βεβαιότητα ότι η βουλευτής και ακαδημαϊκός μπορεί να καταγράψει μία ικανοποιητική πορεία στην αναμέτρηση του Μαΐου.

Με την αυτοπεποίθηση που της χαρίζει η εμπειρία της στα κοινά, αλλά και με το μαχητικό πείσμα που την χαρακτηρίζει, αποδέχτηκε την πρόταση και παράλληλα το στοίχημα.

Να αφήσει το πολιτικό της στίγμα, είναι το εύκολο που μπορεί να πράξει.

Το δύσκολο είναι να μην προκαλέσει με δηλώσεις του στιλ «…οι Έλληνες συνωστίζονταν στην προκυμαία της Σμύρνης».

Αν τις αποφύγει η κ. Μαρία Ρεπούση είναι ικανή, μέσω του Πειραιά, να βάλει πλώρη για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Αν δεν επιδείξει αυτοσυγκράτηση και ξεχάσει την κοινή πολιτική λογική, η κάθοδός της στο μεγάλο λιμάνι είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί στον Τιτανικό της…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα