ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ

11:09 14/12/2014 - Πηγή: Bam

Εμφάνιση που δημιουργούσε φιλοδοξίες στους ανταγωνιστές του ήταν η χθεσινή στη Λιβαδειά.

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και απέφυγε το στραβοπάτημα απέναντι στον ψυχωμένο Λεβαδειακό.

ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ αφού δεινοπάθησε και φα- νέρωσε στο γήπεδο όλες τις αδυναμίες του. Αυτές, δηλαδή, για τις οποίες γίνεται λόγος τον τελευταίο καιρό. Αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση.

Η ΛΥΤΡΩΣΗ

δόθηκε από έναν παίκτη που μέχρι τώρα δεν δικαιολογούσε τον ντόρο για τη μεταγραφή του και τα πολλά μηδενικά στο συμβόλαιό του.

Ο ΙΜΠΡΑΪΜ ΑΦΕΛΑΪ έκανε μέσα σε είκοσι λεπτά όσα δεν είχε κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Έπαιξε σαν κανονικός εξτρέμ. Αρχιζε τις προσπάθειές του πάνω στην πλάγια γραμμή. Ξεπερνούσε τον προσωπικό του αντίπαλο στην ταχύτητα, ντρίμπλαρε, πλαγιοκοπούσε και σέντραρε. Ο,τι κάνει δη- λαδή ένας εξτρέμ. Το κυριότερο, πάτησε την περιοχή του Σηφάκη, απείλησε με προ- σωπική ενέργεια και σκόραρε. Μπήκε και άλλαξε τον βραχυκυκλωμένο Ολυμπιακό. Του έδωσε πνοή, τον έκανε από φλύαρο, απειλητικό.

Ο Νίκος Παντελίδης παρά το γεγονός της πρόωρης αντικατάστασης των ακραίων μπακ, έστησε σωστά τους παίκτες του κυρίως μπροστά από τον Σηφάκη περιορίζοντας όσο μπορούσε τον Τσόρι με τους δυο αμυντικούς χαφ, τον Ζίτο και τον Γκόμες. ΑΦΗΣΕ να γίνουν σέντρες από τα πλάγια πον- τάροντας στην ικανότητα του σκόρερ Τομάς και του πολύπειρου Κώτσιου, να καθαρίζουν τις φάσεις στον αέρα. Ο ΝΤΟΣΕΒΙ με τον Μασουακού σέντραραν βρίσκοντας κατά βάση αντιπάλους.

Στον Κασάμι δεν έβγαινε καμία προσπάθεια κι ο Μήτρογλου ασφυκτιούσε από τα μαρκαρί- σματα των αντιπάλων του. Ο Μίτσελ ρίσκαρε με το περίεργο 3-5-2 των τελευταίων λεπτών. Η τελική δικαίωσή του δεν προήλθε από το σύστημα, αλλά από τα κέφια και την κλάση του Αφελάι.

ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ άμυνες χρειάζονται προ- σωπικές ενέργειες. Ο ιπτάμενος Ολλανδός αποφάσισε να τις κάνει. Η νίκη και τα κέφια του Αφελάι ήταν τα κέρδη του Ολυμπιακού από την επικράτησή του στη Βοιωτία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ψυχολογία του Μήτρογλου, που έβαλε το χρυσό δεύτερο γκολ, θα μιλήσουμε εκτενέστερα από αύριο. Μία σημείωση μόνο: ο περσινός Μήτρογλου κι ο χθεσινός Αφελάι μπορούν να δώσουν τίτλο...

Keywords
Τυχαία Θέματα