Ποτέ την Κυριακή!

18:52 13/4/2014 - Πηγή: Bam

Shopping με ... γκλόμπινγκ (εκ του γκλομπ)! Με ξύλο, ΜΑΤ και δακρυγόνα έκαναν (;) τα κυριακάτικα ψώνια τους οι Αθηναίοι στην Ερμού, αφού βρέθηκαν ανάμεσα σε εμποροϋπαλλήλους που διαμαρτύρονταν για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Δεκάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Ερμού, από την κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος μέχρι το ύψος της Καπνικαρέας.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ

που προσπάθησαν να τους διαλύσουν με τις ασπίδες, γκλομπ και χημικά, μπροστά, μάλιστα, στα έκπληκτα μάτια των περαστικών, ακόμη και μικρών παιδιών!

Αποτέλεσμα ήταν ο εμπορικός δρόμος -ο μεγαλύτερος της Αθήνας, να μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Πολίτες που είχαν κατέβει για την κυριακάτικη βόλτα τους, για να χαλαρώσουν ή και να προβούν σε κάποια αγορά, τρόμαξαν και το 'βαλαν στα πόδια...

Αρκετοί ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα της Αστυνομίας και κάποιοι άλλοι κινδύνεψαν να τραυματιστούν.

Απίστευτα πράγματα γι' άλλη μία φορά από τον υπέρμετρο ζήλο οργάνων της τάξης, που επιλέγουν τη βία αντί της διακριτικής στάσης απέναντι σε 20-30 ειρηνικούς διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να πλήττεται βάναυσα η εικόνα της Αθήνας κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Οι εικόνες μιλούν μόνες τους :

Ανδρέας Μορφόπουλος


Keywords
Τυχαία Θέματα