Περπέρογλου: «Το μπάσκετ μας και στο ΟΑΚΑ»

14:48 27/5/2014 - Πηγή: Bam

Εικόνα ανάλογη με αυτή του δεύτερου τελικού θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και να κατακτήσει τον τίτλο, όπως δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου στο www.sport-fm.gr.

Ήταν εκ των κορυφαίων, αλλά και μοιραίος στον πρώτο τελικό του φετινού πρωταθλήματος, όταν ο Ολυμπιακός… άγγιξε την πλήρη ανατροπή, αλλά στο τέλος είδε για μία ακόμα φορά στο ΟΑΚΑ

τον Παναθηναϊκό να φεύγει χαμογελαστός. Ο Στράτος Περπέρογλου, λίγο μετά την… απάντηση των «ερυθρόλευκων» με το εμφατικό 89-64 στο ΣΕΦ και την ισοφάριση της σειράς σε 1-1, μίλησε στοwww.sport-fm.gr για το τι άλλαξε και η ομάδα του εμφανίστηκε… καταιγιστική, αλλά και το τι πρέπει να διαφοροποιήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά, για να κάνει το απαραίτητο γι’ αυτήν break.

Ο διεθνής φόργουορντ, μίλησε επίσης για την διαχείριση του +25 που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων και επεσήμανε πως για πρώτη φορά κόντρα στους, εξαιρετικούς όπως τους χαρακτήρισε αμυντικά, πρωταθλητές Ελλάδας, η ομάδα του επέβαλε τον ρυθμό της και έπαιξε το μπάσκετ που την αντιπροσωπεύει τα τρία τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Στράτου Περπέρογλου στον Νίκο Ζέρβα:

-Στράτο, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική στον δεύτερο τελικό… Τι αλλάξατε;

«Έπαιξε καθοριστικό ρόλο το ξεκίνημα που κάναμε στο πρώτο δεκάλεπτο, η συγκέντρωσή μας στην άμυνα και η εντελώς διαφορετική προσέγγιση που είχαμε στο επιθετικό κομμάτι. Δεν χάσαμε τον έλεγχο του ρυθμού σε κανένα σημείο του αγώνα και κάναμε ακριβώς όσα είχαμε σχεδιάσει στις προπονήσεις. Κάναμε απλά το 1-1 και συνεχίζουμε…».

-Διαφοροποιεί τον τρόπο αντιμετώπισης για τα παιχνίδια το +25; Αν μη τι άλλο ήταν εμφατική εμφάνιση…

«Η διαφορά των 25 πόντων δεν έχει καμία σημασία. Αν χάσουμε το πρωτάθλημα κανείς δεν θα τη θυμάται. Σίγουρα είναι καλή για την ψυχολογία της ομάδας, αλλά μέσα στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να παίξουμε πολύ συγκεντρωμένα και με την ίδια διάθεση και επιθετικότητα που παίξαμε απόψε. Και σε άμυνα και επίθεση. Ελπίζω να παρουσιάσουμε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο την Πέμπτη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια εκεί».

-Είχατε εξαιρετικά ποσοστά από μακρινή απόσταση. Πού τα αποδίδεις;

«Νομίζω πως εκτός από την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα που δείξαμε, ήταν και θέμα ψυχολογίας. Σε αυτό το κομμάτι δούλεψαν οι προπονητές μας τις τελευταίες ημέρες. Μπήκαμε με αυτοπεποίθηση στον αγώνα και λόγω της έδρας και είμαι αισιόδοξος ότι τη Πέμπτη θα έχουμε ανάλογη εικόνα».

-Ήταν πάντως η πρώτη φορά φέτος κόντρα στον Παναθηναϊκό, που παρουσιάσατε αντιπροσωπευτικό δείγμα της ομάδας και του τρόπου που αγωνίζεστε…

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα εξαιρετική στο να “καταστρέφει” το παιχνίδι του αντιπάλου. Εμείς όλη τη χρονιά και γενικότερα τη τελευταία τριετία, προσπαθούμε να παίξουμε όπως απόψε. Με γρήγορη κυκλοφορία, έμφαση στο transition και επιθετικό μπάσκετ. Κόντρα σε μία τόσο καλή αμυντικά ομάδα, είναι δύσκολο να βρίσκεις συχνά τέτοιο ρυθμό και να πετυχαίνεις 90 πόντους, αλλά θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και στην έδρα τους».

-Τι φταίει τελικά στο ΟΑΚΑ, έχετε καταλήξει στις συζητήσεις σας στα αποδυτήρια;

«Στην Ελλάδα η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν είναι εύκολο να νικάς στο συγκεκριμένο γήπεδο, ούτε και στο ΣΕΦ. Έχουμε χάσει 23 παιχνίδια-τελικούς στο ΟΑΚΑ και αυτό λέει πολλά. Όλοι όμως στην ομάδα, πιστεύουμε πως έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε. Βλέπουμε λοιπόν το παιχνίδι της Πέμπτης πλέον. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα…».

-Θεωρείς ότι είναι θέμα μυαλού και πως πρέπει να διαγράψετε το παρελθόν και να πάτε με άλλη ψυχολογία;

«Το μυαλό και η ψυχολογία παίζουν μεγάλο ρόλο στο μπάσκετ σίγουρα. Είναι πολύ σημαντικό το πώς αισθάνεσαι όταν μπαίνεις σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τον μεγαλύτερο αντίπαλό σου. Έχουμε παίξει αρκετές φορές φέτος εκεί και πιστεύω πως ακόμα και τα παιδιά που δεν γνώριζαν μέχρι φέτος την ατμόσφαιρα ενός τέτοιου ντέρμπι, είναι πλέον πιο έτοιμα και πιο συνειδητοποιημένα για το τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν την ομάδα. Σε έναν τελικό, ο καθένας χρειάζεται να δίνει το κάτι παραπάνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα