Πέντε οι νεκροί της Αμφίπολης!

13:47 19/1/2015 - Πηγή: Bam

Όχι έναν, αλλά πέντε τελικά σκελετούς, έκρυβε ο οικογενειακός -όπως φαίνεται- τάφος στην Αμφίπολη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το μεσημέρι της Δευτέρας, βρέθηκαν: Μία γυναίκα, περίπου 60 ετών, δύο άνδρες, στα 35 και 45, ένα μωρό, και ακόμη ένας νεκρός, ο οποίος είχε αποτεφρωθεί σε προγενέστερη χρονική φάση απ’ τους υπόλοιπους.

Από το πρωί είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο σίγουρα για μία γυναίκα, η οποία έχει ύψος περίπου 1,57.

Είναι ο σκελετός που είχε βρεθεί μέσα στον κιβωτιόσχημο τάφο του τέταρτου θαλάμου στον τύμβο Καστά.

Όμως,

τελικά αποδεικνύεται ότι μέσα σε όλο το μεγαλοπρεπές μνημείο έχουν εντοπιστεί γύρω στα 550 ανθρώπινα οστά, και από αυτά μπόρεσαν οι ανθρωπολόγοι να συνθέσουν τους πέντε σκελετούς.

Πρόκειται, λοιπόν, για δύο άνδρες. Ο ένας περίπου 35 ετών και ο άλλος κοντά στην ηλικία των 45. Ο πρώτος έχει ύψος 1,68 και ο δεύτερος 1,62 με 63.

Μαζί βρέθηκε και ένα νεογέννητο μωρό, του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί το φύλο, και υπάρχει κι ένα ακόμη ενήλικο άτομο, τα οστά του οποίου έχουν βρεθεί αποσπασματικά.

Μέχρι στιγμής η έρευνα είναι εντελώς ανθρωπολογική και για την ταυτότητα των νεκρών θα πρέπει να αποφανθούν ιστορικοί, αφού οι αναλύσεις που έχουν γίνει έως τώρα είναι οστεολογικές.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα