Παρέδωσε το στέμμα του

23:51 25/4/2014 - Πηγή: Bam

Το μικρό θαύμα που έψαχνε ο Ολυμπιακός δεν έγινε, οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 83-69 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι των play-off και παρέδωσαν τα σκήπτρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ που κατείχαν από το 2012.

Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν κυρίως τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ που έδιναν στους γηπεδούχους δύο και τρεις ευκαιρίες στην επίθεση. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ρεάλ πήρε το τέταρτο εισιτήριο για το final four

που θα φιλοξενηθεί στο Μιλάνο πλαισιώνοντας τις Μπαρτσελόνα, Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε προσηλωμένος στην άμυνα και με τρίποντα από Λοτζέσκι και Σπανούλη προηγήθηκαν με 7-9 στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου. Στο υπόλοιπο του δεκαλέπτου κάποια λάθη επέτρεψαν στη Ρεάλ να προσπεράσει, ενώ και η αστοχία των ερυθρόλευκων συνετέλεσε στο να κλείσει η 1η περίοδος με 18-12.

Στη δεύτερη περίοδο το σερί των γηπεδούχων συνεχίστηκε και σε συνδυασμό με κακές άμυνες και λανθασμένες επιλογές στην επίθεση από πλευράς πειραιωτών η διαφορά έφτασε τους 13 πόντους. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με πόντους από Παπαπέτρου και Σπανούλη έκλεισε το ημίχρονο στο -6 (40-34).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και οι δύο ομάδες έβρισκαν σκορ στις επιθέσεις τους κάτι που βοηθούσε τη Ρεάλ να διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας παρά τις προσπάθειες των ερυθρόλευκων να μειώσουν.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με το σκορ στο 59-52 αλλά τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ από τους παίκτες του Μπαρτζώκα βοήθησαν τη βασίλισσα να διευρύνει την υπέρ της διαφορά. Με σκορ κυρίως από το Σπανούλη, ο Ολυμπιακός ακολουθούσε στο σκορ αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει και τελικά ηττήθηκε με την τελική διαφορά να αγγίζει τους 16 πόντους, 83-67.

Δεκάλεπτα: 18-12, 40-34, 59-52, 83-67.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 15, Ρέγες 15, Ντίεθ, Μίροτιτς 10, Ροντρίγκεθ 8, Ντάρντεν 6, Γιουλ 20, Μπουρούσης 8, Σλότερ 1, Μεζρί.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9, Ντάνστον 4, Σπανούλης 19, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 3, Κόλινς 3, Σίμονς 7, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

Keywords
Τυχαία Θέματα