Παράταση 15 ημερών για τις δηλώσεις

12:24 27/6/2014 - Πηγή: Bam
Στο παρά 1’ της λήξης της καταληκτικής προθεσμίας, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε την Παρασκευή την πολυπόθητη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Παράταση δύο εβδομάδων έδωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Οικονομικών για τους φορολογούμενους της τελευταίας στιγμής που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις δηλώσεις. Έτσι, αντί για τις 30 Ιουνίου «πάμε» για τις 14 Ιουλίου.

Ένας είναι ο κύριος λόγος που οδήγησε την πολιτική ηγεσία του κτιρίου της οδού Καραγιώργη Σερβίας στο να παρατείνει
τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων.

Ο λόγος είναι ότι μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, 26 του μηνός, είχαν υποβληθεί μέσω του TAXIS περίπου 3,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και παρέμεναν εκτός περίπου 1,8 εκατομμύρια δηλώσεις.

Συμπερασματικά, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης αποφάσισαν να παρατείνουν την καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου έως και τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 14 Ιουλίου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γελαλής και Τσακαλώτος, με ερώτησή τους στη Βουλή είχαν ζητήσει παράταση στην ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και Ε9 τουλάχιστον έως την 30ή Ιουλίου, για όλους τους φορολογούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα