Όταν το Μπάσκετ είναι τέχνη

18:42 9/7/2014 - Πηγή: Bam
Ρενέ Στυλιαρά και Αριστέα Μαγκλάρα, δύο αθλήτριες του μπάσκετ που δημιουργούν τέχνη εντός και εκτός παρκέ, στον χώρο της ποίησης και του στίχου η πρώτη και στον χώρο της μουσικής και της ερμηνείας η δεύτερη.

Η Γυναίκα είναι τέχνη από μόνη της ως παρουσία, καθώς μπορεί να δημιουργήσει τον πιο όμορφο πίνακα και να σε τοποθετήσει μέσα του, φυλακίζοντας σε στα χρώματα του, αλλά παράλληλα την ίδια στιγμή μπορεί να γράφει ήδη το πιο εφιαλτικό σενάριο και να εγκλωβίσει τα όνειρα σου στον δρόμο με τις λεύκες.

Όπως και να χει η τέχνη δεν έχει όρια και η θηλυκή της πλευρά
μας κεντρίζει πάντα το ενδιαφέρον, πόσο μάλλον αν συνδυάζει το αθλητικό στοιχείο μέσα της. Τον τελευταίο καιρό η μουσική και η ποίηση χτύπησαν την πόρτα του Γυναικείου Αθλητισμού και ειδικά τον χώρο του μπάσκετ, με τις γυναίκες του (Ρενέ Στυλιαρά-Αριστέα Μαγκλάρα) να μην λένε όχι και να ανοίγουν διάπλατα την αγκαλιά τους, ώστε να υποδεχτούν κάθε μορφής τέχνη.

Ρενέ Στυλιαρά «Διακριτικά»

Μέχρι πρότινος αθλήτρια του Πρωτέα Βούλας και από φέτος στην ομάδα του Πανιωνίου. Στο μπάσκετ έχει κατακτήσει αν και μόλις 19 ετών ένα Κύπελλο Ελλάδος το 2013 και το πρωτάθλημα Ελλάδος Α2 Νότου την ίδια σεζόν (Πρωτέας Βούλας), μια δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 το 2014 (Πρωτέας Βούλας), ενώ έχει λάβει συμμετοχή με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. Βέβαια οι διακρίσεις στο μπάσκετ από μόνες τους μπορεί να μην λένε πολλά, όμως το ότι πριν κλείσει τα 19 της χρόνια, έχει ήδη εκδώσει μια ερωτική ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Διακριτικά», από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και ένα ποίημα της έχει μελοποιηθεί από τον Νικόλα Αδέσποτο και την Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε (Νοθεία), ίσως είναι κάτι που δεν το συναντάς καθημερινά. Επίσης ετοιμάζει μέσα στους επόμενους μήνες μια ακόμη ποιητική συλλογή, ενώ αναμένεται και η μελοποίηση ενός ακόμη ποιήματος από την συλλογή «Διακριτικά».

Βίντεο από την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Διακριτικα»

https://www.youtube.com/watch?v=0CZj4pIfrRQ

Τραγούδι Νοθεία – Νικόλας Αδέσποτος-Τζώρτζια

https://www.youtube.com/watch?v=5q3-DYWFjk0

Αριστέα Μαγκλάρα «The Voice»

Είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος μπάσκετ με την ομάδα του Παναθηναϊκού το 2013 και αρχηγός πίσω από την Τούλα Καλέντζου, ενώ για τη σεζόν 2014-2015 θα αγωνιστεί με την φανέλα της νταμπλούχου Ελλάδος 2014, ομάδα του Ελληνικού. Το μπάσκετ το ζει έντονα, με το ίδιο πάθος που το ζούσε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αν θέλαμε να την παρομοιάσουμε με έναν γνωστό στο ευρύ κοινό άντρα αθλητή. Όμως με το ίδιο ακριβώς πάθος, ίσως και λίγο παραπάνω ζει το όνειρο της, που δεν είναι άλλο από την μουσική και το τραγούδι. Θα την συναντήσετε καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν να τραγουδά σε μπουάτ στην Αθήνα. Μεγάλη της αγάπη το έντεχνο και όλοι μας περιμένουμε την στιγμή που θα έρθει η πρώτη προσωπική δουλειά.

Η Αριστέα Μαγκλάρα ερμηνεύει – Ζήτα μου ότι θες

https://www.youtube.com/watch?v=4yBDKS-EQLchttps://www.youtube.com/watch?v=v0El7tAfdvs
Keywords
Τυχαία Θέματα