Όρθια η Ελλάδα στις Βρυξέλλες!

07:31 20/3/2015 - Πηγή: Bam

Σήμερα, ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μίνι διάσκεψη κορυφής στις 3 τα ξημερώματα. Υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει μέτρα λιτότητας και η κυβέρνηση θα καταθέσει δικές της μεταρρυθμίσεις.

Προγράμματα άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στην

Ελλάδα, ανακοινώνει εντός της ημέρας ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. «Πρέπει να λάβουμε γρήγορα τον κατάλογο των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων για να αρχίσει η χρηματοδότηση» είπαν Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.

Κοινό ανακοινωθέν των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και του Eurogroup εξεδόθη μετά τις εργασίες στις Βρυξέλλες. Επαναβεβαιώνονται τα συμφωνηθέντα της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ ζητείται από την Αθήνα να παρουσιάσει άμεσα συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις πριν τις υλοποιήσει.

Δύο φύλακες τραυματίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα περίπου 100 φοιτητών επιχείρησε να εισβάλει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Επιστρέφει από την ερχόμενη Δευτέρα ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς». Σε πρώτη φάση θα ισχύσει σε 22 γειτονιές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να επεκταθεί σύντομα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Την προσεχή Τρίτη το απόγευμα θα εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σε «τρίτο πρόσωπο» έριξε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού τις διαγραφές από την επίμαχη λίστα.

Τέσσερις γυναίκες στην Ιταλία κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή, χάρη στην απόφαση των γονέων της μαθήτριας από την Ημαθία να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων. Η 17χρονη, πριν από δύο εβδομάδες υπέστη θανάσιμο εγκεφαλικό τραύμα μετά την πτώση της από μπαλκόνι σε ξενοδοχείο της Ρώμης, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

ΚΑΙΡΟΣ: Πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αττικής. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα