Οριστικά 20 Σεπτεμβρίου!

15:54 28/8/2015 - Πηγή: Bam

Υπογράφηκε το απόγευμα της Παρασκευής, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και σύγκληση της νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου.

Αναλαμβάνω το τιμητικό βάρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης για την προετοιμασία των εκλογών, είπε η πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Διαβεβαίωσε ότι όλοι οι υπουργοί

θα κάνουν το καλύτερο για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών, καθώς και για άλλα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη, όπως το μεταναστευτικό και η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες. Επτά μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι αποχωρούν από το κόμμα. Καταγγέλλουν «μνημονιακή μετάλλαξη» της παράταξης, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας.

Τις προεκλογικές του περιοδείες εγκαινιάζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει από το πρωί επαφές με τοπικούς παράγοντες, παραγωγικούς φορείς και πολίτες στη Θήβα και τη Λιβαδειά. Το απόγευμα (19.30) θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην παραλία της Χαλκίδας.

Τελεσίγραφο από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, στον Παύλο Χαϊκάλη. Τον κάλεσε να δώσει, άμεσα, συνέντευξη Τύπου και να αποδείξει δημόσια, με έγγραφα, τους ισχυρισμούς του σχετικά με την κυπριακή off shore εταιρεία. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλειστεί από τις λίστες και θα παραπεμφθεί στα όργανα του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

Σχεδόν 17.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Ιούλιο λόγω των “capital controls”. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ 15ετίας, τη χειρότερη δηλαδή μηνιαία επίδοση από το 2001.

Μία ακόμα κορυφή κατέκτησε το Facebook. Για πρώτη φορά ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο χρήστες, σε μία μόνο ημέρα, και συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου, όπως έκανε γνωστό ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πολύ υψηλός (κατηγορία 4) ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών το Σάββατο, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις εξής περιοχές: Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Εύβοια, Χίο, Λέσβο, Σκύρο και Κύθηρα.

Απάντηση – διάψευση εξέδωσε η ΝΑΣΑ για τον Τεξανό ιεροκήρυκα Εφρέν Ροντρίγκεζ, που λέει για έναν μετεωρίτη που δήθεν θα χτυπήσει στις 23 Σεπτεμβρίου τη Γη.

Θα ‘χει φεγγάρι το Σάββατο, και θα ‘ναι ωραία! Περισσότεροι από 140 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, σε όλη την Ελλάδα, θα υποδεχθούν, με ελεύθερη είσοδο, τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.

ΚΑΙΡΟΣ: Καλοκαιρινός θα είναι και αύριο, στην Αττική, με ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία στην Αθήνα, αμετάβλητη, μέχρι τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα