ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ένας έφηβος …. 90 ΧΡΟΝΩΝ

14:13 10/3/2015 - Πηγή: Bam

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς – ΟΣΠΦ – προήλθε το Μάϊο 1925 από τη συγχώνευση δύο σωματείων του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς. Ανάδοχος ο Νότης Καμπέρος, που θέλησε ο τίτλος του νέου συλλόγου να υποδηλώνει τη δύναμη, την αθλητική ισχύ, το ήθος, την ευγενική άμιλλα, την επικράτηση, εντέλει το Ολυμπιακό

ιδεώδες.

Στις 20 Μαϊου 1925 εγκρίθηκε το καταστατικό του συλλόγου με την υπ’αριθμ. 1247/1925 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς.

«Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον «Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς» Σωματείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξίψωσις αυτής…..». Το πρώτο ΔΣ του Ολυμπιακού αποτελούσαν οι: Μιχάλης Μανούσκος (πρόεδρος), Νότης Καμπέρος (αντιπρόεδρος), Τριαντάφυλλος Κρέμος (αντιπρόεδρος), Σταύρος Μαραγκουδάκης (γεν. γραμματέας), Θανάσης Κόκκινος (ταμίας), Παναγιώτης Λαγουρατζής (έφορος), Κώστας Κυρίμης, Νίκος Ζαχαρίας, Γιάννης Λουλουδάκης και Ε. Κασιμάτης

και έτσι ξεκίνησαν όλα…

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ιδέα πάνω από όλα, είναι ιδεολογία αν σκεφτεί κανείς το λόγο της ύπαρξής του σαν σωματείο, σαν σύλλογος, από την ημέρα που ιδρύθηκε.

Όταν απόκτησε οντότητα μέσα από τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης του Πειραιά, όταν δημιουργήθηκε για να εξυψώσει το ολυμπιακό ιδεώδες, την ευγενή άμιλλα, αυτός είναι και ο κύριος λόγος της ονομασίας του και του εμβλήματός του ο δαφνοστεφανομένος έφηβος, ο λόγος να είναι ο σύλλογος, η ομάδα όλων των Ελλήνων και όχι μόνο των Πειραιωτών, να γίνει η ομάδα που θα την αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα.

Μετά από 90 ολόκληρα χρόνια το κατάφερε αυτό δείχνουν οι τίτλοι του, η εξάπλωσή του από άκρη σε άκρη της Ελλάδος, η αναγνωρισιμότητα του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ενασχόληση του συλλόγου πέρα από τα δημοφιλή σπορ ποδόσφαιρο μπάσκετ κλπ. σε άλλα αθλήματα, οι επιτυχίες, οι αθλητές του, ο κόσμος που εργάζεται για τον Ολυμπιακό από όλα τα πόστα, οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για τη διοίκηση, για τη διαφήμισή τους, για τη χορηγία τους, αλλά κυρίως και πάνω από όλα ο κόσμος του.

Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος, τι να γράψει; Τις επιτυχίες, τις διακρίσεις, τους τίτλους μιλούν από μόνοι τους… Μήπως για τους παίκτες – θρύλους που πέρασαν από την ομάδα ποδοσφαίρου ή στα άλλα τμήματα; Νομίζω ότι είναι περιττό να τους αναφέρουμε …. είναι τόσοι πολλοί.

Απλά να του ευχηθούμε όλοι όσοι τιμούν το σύλλογο από παίκτες, διοίκηση ακόμα και απλούς εργαζόμενους να συνεχίζουν να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους ώστε να συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, ακόμα περισσότερες διακρίσεις.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Κατερίνα Ποντικάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα