Όλα ανοιχτά με Χρυσή Αυγή!

19:33 2/10/2013 - Πηγή: Bam

Στην αντεπίθεση περνά ο πολιτικός κόσμος μετά την απόφαση-ψυχρολουσία για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αφεθούν ελεύθεροι οι : Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Γι' απόψε μετατέθηκε η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου, που ήταν προγραμματισμένη στις 3.30 μ.μ..

Το μήνυμα ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής παραμένει ανοικτή ενώπιον της Δικαιοσύνης στέλνει ο πολιτικός κόσμος, με

αφορμή την απόφαση που έλαβαν ανακριτής και εισαγγελέας, το πρωί της Τετάρτης, υπέρ των τριών βουλευτών της Χ.Α. κι ενώ αναμένεται απόψε η απολογία του αρχηγού της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την προσωρινή απελευθέρωση των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου. Τόνισε ότι «το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο είναι δεδομένο και αρραγές απέναντι στο ναζισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, είπε ότι «επειδή οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν σημαίνει κι ότι δεν έχουν τελεστεί κακουργηματικές πράξεις».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα. Είναι μία εγκληματική οργάνωση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Κριτική για τον τρόπο που ακολουθήθηκε για τη σύλληψη των έξι βουλευτών άσκησε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης.

Αφού επισήμανε ότι υπήρξε έλλειψη ψυχραιμίας και νηφαλιότητας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πρότεινε, εμμέσως πλην σαφώς να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο πρόταση άρσης της βουλευτικής ασυλίας των εμπλεκόμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Από τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Μίχο και Λαγό, μόνον ο τελευταίος πήρε σήμερα το δρόμο για τις φυλακές.

Απόψε είναι η ώρα του «αρχηγού» Νίκου Μιχαλολιάκου και ο κύκλος των απολογιών κλείνει αύριο, Πέμπτη, με τον «υπαρχηγό» Χρήστο Παππά.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα