Οι αδυναμίες του στο πιάτο

13:47 29/7/2013 - Πηγή: Bam

Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ για άλλη μια φορά φάνηκε ότι θα είναι φέτος σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Του Γιώργου Χελάκη


Εγινε και αυτό. Μια καλά διαβασμένη γερμανική ομάδα πίεσε ψηλά τον Ολυμπιακό για 90 λεπτά και μας πρόσφερε όλες τις αδυναμίες του στο πιάτο. Οι πρωταθλητές έπαθαν αυτό που επιδιώκουν να παθαίνουν οι αντίπαλοί τους. Υπέστησαν ένα ανελέητο πρέσινγκ και δεν μπόρεσαν να βρουν απαντήσεις για

να ξεφύγουν, να αποφύγουν την πίεση και να κυκλοφορήσουν την μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου.

Καθαρές κουβέντες. Για να αντεπεξέλθεις σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεσαι ισχυρή μεσαία γραμμή που να συνδυάζει την ανασταλτική δυνατότητα με την ευχέρεια στο κράτημα της μπάλας. Ο Μασάντο για παράδειγμα, που έπαιξε αμυντικός χαφ στο πρώτο ημίχρονο, μπορούσε να περάσει την μπάλα μπροστά, αλλά δεν μπορούσε να την αποσπάσει από τον αντίπαλο, κάτι που είναι το πρώτιστο για έναν αμυντικό χαφ. Ο Ντε Βινσέντι στο δεύτερο ημίχρονο δεν προλάβαινε καν να κάνει κατοχή της μπάλας, παρά την άψογη τεχνική του κατάρτιση, γιατί οι αντίπαλοί του με μεγαλύτερη ταχύτητα και δυναμισμό την αποσπούσαν.

Προκύπτει με σαφήνεια ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει στη συνολική του λειτουργία και κυρίως στη μεσαία γραμμή. Είναι σαφές ότι εκεί πρέπει να αποκτήσει έναν παίκτη που να έχει τα πνευμόνια του Μανιάτη και την τεχνική κατάρτιση του Μασάντο. Ασφαλώς δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η θέση του αμυντικού χαφ είναι κομβική. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλούς χαφ που δεν συνδυάζουν όμως όλα τα προσόντα.

Ο Τσόρι για άλλη μια φορά φάνηκε ότι θα είναι φέτος σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Φετφατζίδης κερδίζει σε αυτοπεποίθηση με τις συνεχείς συμμετοχές, αλλά θα πρέπει να προσθέσει ουσία στο παιχνίδι του. Ο Χολέμπας είναι ένας καθαρόαιμος αμυντικογενής μπακ που στα παιχνίδια της Ευρώπης μπορεί να γίνει πιο χρήσιμος παίζοντας μπροστά από τον καθαρόαιμο αριστερό μπακ. Ο νεαρός Κάμπελ είναι πολύ νωρίς για να κριθεί. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον εάν μπορεί να παίξει πάνω στη γραμμή, σεντράροντας για τον κεντρικό επιθετικό ή αν βολεύεται να συγκλίνει μονίμως ψάχνοντας να δεχθεί την τελική πάσα, αντί να τη δώσει εκείνος. Το ματς αυτό ήταν από τις περιπτώσεις που δικαιώνει τη χιλιογραμμένη φράση: «Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα