«Όχι» στις αβανταδόρικες αποδόσεις του Βελγίου

09:16 1/7/2014 - Πηγή: Bam
Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr την έκπληξη πρόκρισης των ΗΠΑ απέναντι στο Βέλγιο, που αγωνιστικά δεν είναι και τόσο έκπληξη!

Στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ οι Ηνωμένες Πολιτείες του Γιούργκεν Κλίνσμαν θ΄ αντιμετωπίσουν ένα σύνολο με καλύτερους, ποιοτικότερους και πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές. Η ενδεκάδα των Ευρωπαίων του Μαρκ Βίλμοτς κοστίζει επάνω από διακόσια εκατομμύρια ευρώ, αλλά ως ομάδα στη φάση των Ομίλων δεν εντυπωσίασε.

Προκρίθηκε μεν με τρεις δύσκολες νίκες, χωρίς να πείσει και με τον καλύτερό
της επιθετικό Ρομέλου Λουκάκου σε τραγική, αγωνιστικά, κατάσταση. Η Αμερική κατάφερε ν΄ αφήσει εκτός συνέχειας Πορτογαλία και Γκάνα, που δεν είναι μικρό επίτευγμα. Έχασε μόνο από τη Γερμανία, σε παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες κι από κάποια στιγμή και μετά η ήττα με 1-0 να μην κοστίζει στην «αστερόεσσα». Το ζήτημα είναι πώς στα νοκ άουτ όλα γίνονται και το τι έχουν κάνει, ως τώρα, οι ομάδες μικρή σημασία έχει.

Αυτό που αρέσει στις ΗΠΑ είναι το πείσμα, η δύναμη και το πάθος που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές της: Σκόραραν με την Γκάνα στο 30ό δευτερόλεπτο και στο τέλος του αγώνα για να πάρουν τη νίκη. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την Πορτογαλία πολύ νωρίς, γύρισαν το παιχνίδι και δέχθηκαν την ισοφάριση στο 95΄! Από, θεωρητικά, καλύτερη ομάδα πάντως. Γενικά οι Αμερικανοί με όποιο σπορ καταπιάνονται πετυχαίνουν και μόλις αναπτυχθεί ο κολλεγιακός αθλητισμός τους και στο ποδόσφαιρο, θα δούμε σπουδαία πράγματα.

Θα χρειαστεί σκορ η Αμερική κι αν, τελικά, ο Γιόζι Άλντιντορ είναι μάχιμος αυτό θα είναι συν. Τραγικός ήταν με τη Γερμανία ο Ζερμέν Τζόουνς, που πρέπει ν΄ ανεβάσει απόδοση ώστε να γίνει και πιο ανταγωνιστικός κι επικίνδυνος ο Ντέμπσι. Η άμυνά των ΗΠΑ δεν αποτελείται από σούπερ ποιοτικούς παίκτες, αλλά από σκληρά παιδιά που κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντίπαλων επιθετικών. Ο Βίλμοτς έχει προβλήματα: Ο φάντεν Μπόρε είναι τραυματίας, ο Ντεφούρ τιμωρημένος και οι Κομπανί, Βερμάελεν ανέτοιμοι. Ο Λουκάκου ίσως μείνει στον πάγκο και τη θέση του πάρει ο νεαρός Οριζί.

Οι τιμές φαβορί του Βελγίου είναι χαμηλές και δεν προσφέρονται για πολλά-πολλά. Αντίθετα, η απόδοση των ΗΠΑ είναι αξιοσημείωτη κι αξίζει να πονταριστεί, σε ξεχωριστό bet, και στο 45λεπτο. Το Over 2,5 αποτελεί όχι την πρώτη επιλογή, όμως σε τιμές κοντά στο 2,00 δεν περνά απαρατήρητο. Ακόμη κι αν πέσουμε έξω στη συλλογιστική μας και το Βέλγιο ανεβάσει στροφές, με τα προβλήματα στην άμυνά του ένα τέρμα πιθανώς να το δεχθεί. Ο Κλιντ Ντέμπσι για πρώτος σκόρερ δίνει 7,00 και είναι η πιο αξιόπιστη «πηγή» γκολ των Αμερικανών.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

407. ΒΕΛΓΙΟΗΠΑ: 2 (3,90)

407. ΒΕΛΓΙΟΗΠΑ: 2 Η (4,50)

407. ΒΕΛΓΙΟΗΠΑ: OVER 2,5 (1,90)

ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ: ΝΤΕΜΠΣΙ (7,00)

(ΠΗΓΉ: www.sport-fm.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα