Ο τελικός του Μουντιάλ

21:33 2/7/2014 - Πηγή: Bam
Ο Γιάννης Σταυρόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr τα ζευγάρια της φάσης των «8» του Μουντιάλ και βλέπει τελικό Αργεντινή - Γαλλία.

Έμειναν 8 και από την Παρασκευή ρίχνονται στη μάχη για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν πλέον ούτε για τα αουτσάιντερ (Βέλγιο – Κόστα Ρίκα), καθώς εδώ που έφτασαν είναι λογικό να ονειρεύονται το επόμενο βήμα. Το ρίσκο σ’αυτή τη φάση αξίζει να μεταφερθεί στο παιχνίδι για το ζευγάρι του τελικού.

Οι Γάλλοι, χάρη στην φρεσκάδα τους και
από το γεγονός ότι είναι από τις λίγες φορές που παίζουν χωρίς ιδιαίτερο άγχος, έχουν πιθανότητες να πάνε στο «Μαρακανά». Βέβαια, το έργο τους μόνο εύκολο δεν το λες καθώς για φτάσουν στον τελικό θα χρειαστεί να κάνουν την υπέρβαση απέναντι σε Γερμανούς και... λογικά τους Βραζιλιάνους (που αντιμετωπίζουν στους «8» την Κολομβία). Τα όπλα της ομάδας του Ντεσάν στον άξονα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε Λεβ και Σκολάρι και αν η άμυνα γίνει πιο σκληρή οι «τρικολόρ» είναι σε θέση να πάρουν ακόμη δύο εισιτήρια.

Όσο για την Αργεντινή, η υποχρέωση για διάκριση δείχνει δημιουργεί ασήκωτο βάρος στον Μέσι και την παρέα του. Μετά τους Ελβετούς, οι παίκτες του Σαμπέγια έχουν απέναντί τους το Βέλγιο και δικαίως θεωρούνται το φαβορί. Οι «διάβολοι» έχουν αξιόλογο ρόστερ, όμως υστερούν σε εμπειρία (κάτι που φάνηκε και απέναντι στις ΗΠΑ), ενώ και οι καιρικές συνθήκες δεν τους βοηθούν. Αν όλα πάνε καλά για την Αργεντινή απέναντι στο Βέλγιο, οι Ολλανδοί (που παίζουν με την Κόστα Ρίκα) θα είναι εκτός απροόπτου το επόμενο εμπόδιο. Οι «οράνιε» έχουν θετική παρουσία μέχρι τώρα στην διοργάνωση, όμως το ρόστερ τους έχει σημαντικές αδυναμίες στον ανασταλτικό τομέα. Έτσι, στηριζόμενοι καθαρά στην... υπόθεση η «μπιανκοσελέστε» μπορεί να τα καταφέρει.

Αξίζει το ρίσκο:

Να φτάσουν στον τελικό: Γαλλία – Αργεντινή (20.00)

Keywords
Τυχαία Θέματα