Ο Εμενίκε πήρε εκδίκηση από τον Αστέρα

00:37 20/9/2017 - Πηγή: Bam
Ο Ολυμπιακός πήρε μια μικρή... εκδίκηση από τον Αστέρα Τρίπολης για το 1-1 του Σαββάτου κερδίζοντάς τον με 2-1 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Μπέσνικ Χάσι παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές από το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τους Τριπολιτσιώτες, θέλοντας φυσικά να ξεκουράσει τους περισσότερους βασικούς του.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν πιο δυνατά το ματς σε σύγκριση με
το αντίστοιχο του Σαββάτου έχοντας ως σύμμαχο τον κόσμο τους. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στον Ολυμπιακό και ήρθε στο 9’ με μονοκόμματο σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή του Αστέρα. Παρόμοια φάση είχαμε και στο 17’ με τον Κούτρη να παίρνει το ρόλο του αρχηγού του Ολυμπιακού, ωστόσο το τρομερό του σουτ δεν βρήκε στόχο με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με όλο τον Αστέρα να τον περιμένει στο μισό γήπεδο. Παραλίγο να έχουμε το 0-1 στο 28’ με επικίνδυνο γύρισμα του Νικολάου στον Προτό, με τον τελευταίο να προσπαθεί λανθασμένα να αποφύγει τον Κυριακόπουλο. Ευτυχώς γι’ αυτόν η μπάλα κατέληξε άουτ από την προσπάθεια του παίκτη του Αστέρα να την κλέψει.

Τα λάθη των «ερυθρολεύκων» στη μεσαία γραμμή επέτρεψαν στους Αρκάδες να ανέβουν και να απειλήσουν την εστία του Προτό. Η καλύτερη φάση του Αστέρα ήρθε στο 40’ με την κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου από εκτέλεση φάουλ να καταλήγει εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Ολυμπιακού. Ο Εμενίκε ήταν εκείνος που επί της ουσίας «έχασε» τον Έλληνα στόπερ στη μεγάλη περιοχή.

Με μια αλλαγή προσώπου και τακτικής ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Μπέσνικ Χάσι έβγαλε τον Ομάρ Ελαμπτελαουΐ και έβαλε στη θέση του τον Μαρτίνς μετατρέποντας το σύστημα σε 3-4-1-2. Ξανά το σύνολο του Σάββα Παντελίδη αμυνόταν στο ένα δεύτερο του γηπέδου περιμένοντας τον αντίπαλό του. Άλλωστε, ένα ακόμη «Χ» στο Καραϊσκάκη μόνο κακό δεν θα ήταν.

Ένα σουτ του Πάρντο από γύρισμα του Εμενίκε αποκρούστηκε από τον Ζουμά. Αυτή ήταν η πρώτη φάση και από τις δύο ομάδες στο β΄μέρος και σημειώθηκε στο 54’. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι προωθήθηκαν και λίγο έλειψε ο Δουβίκας να βγει «φάτσα» με τον Προτό, όμως το κοντρόλ του από την κάθετη πάσα του Τσουκαλά δεν ήταν καλό.

Στο 65’ οι παίκτες του Χάσι βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλά ο Φορτούνης δεν έκανε καλή σέντρα από αριστερά με την μπάλα να καταλήγει άουτ και τον κόσμο να... μουρμουράει. Δύο λεπτά αργότερα επιχείρησε το σουτ με το αριστερό ο Κυριακόπουλος χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Προτό.

Σε μια ανύποπτη φάση στο 70΄ο Μπεν βρέθηκε στην περιοχή του Αστέρα και ο Ζουμά τον έσπρωξε αντικανονικά και... ανόητα, με τον διαιτητή Νεοφυτιάδη να σφυρίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Εμενίκε ανέλαβε την εκτέλεση ξεγελώντας τον Αθανασιάδη και άνοιξε το σκορ. Παράλληλα, ο Θανάσης Ανδρούτσος δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ματς λόγω τραυματισμού σε προηγούμενη φάση, με τον Χάσι να βάζει στη θέση του Έλληνα άσου τον Μίλιτς, «ανακατεύοντας κι άλλο την τράπουλα».

Μετά το 1-0, «λύθηκαν τα πόδια» των παικτών του Ολυμπιακού και ειδικά αυτά του Εμενίκε... Ο Νιγηριανός φορ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας με άψογο πλασέ, έπειτα από εξαιρετικό «κουβάλημα» της μπάλας από τον Φορτούνη και σωστή ασίστ στο χώρο. Ο αρχηγός των Πειραιωτών ωστόσο, δημιούργησε το 2-1 του Αστέρα, καθώς έχασε την μπάλα κοντά στη μεσαία γραμμή. Ο έτερος αρχηγός του γηπέδου, Σταύρος Τσουκαλάς έβαλε την ομάδα του ξανά στο ματς με εκπληκτικό τελείωμα, αφού «κρέμασε» τον Σίλβιο Προτό.

Το άγχος επανήλθε σε παίκτες και εξέδρα μετά τη μείωση του σκορ. Ο Αστέρας ανέβηκε προς την περιοχή του Ολυμπιακού χωρίς όμως να καταφέρει εν τέλει να ισοφαρίσει. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το τρίποντο στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας και επέστρεψαν συγχρόνως στις νίκες.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάσι): Προτό, Σισέ, Νικολάου, Ελαμντελαουΐ (45’ Μαρτίνς), Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Φορτούνης, Ανδρούτσος (73’ Μίλιτς), Πάρντο (59’ Μπεν), Εμενίκε

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (62’ Κουμαντέι), Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς (58’ Κοντό), Δουβίκας

πηγή: sportotal.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα