ΜΟΝΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ!

10:56 13/12/2014 - Πηγή: Bam

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΠΑΟ, ΠΑΟΚ ΜΑΖΙ
- ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 20ός ΜΕΣΩ ΓΙΟΥΡΟΠΑ

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο Γιουρόπα Λιγκ.

Από τα δικά του αποτελέσματα θα κριθεί και η προσπάθεια συνολικά της

Ελλάδας για τη 12η θέση, κάτι που πλέον είναι δύσκολο αφού η Τουρκία θα έχει δύο ομάδες, την Μπεσίκτας και την Τραμπζονσπόρ.

Αυτό που αποδείχθηκε πανηγυρικά είναι ότι για άλλη μία χρονιά είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη. Σε όμιλο με πρωταθλήτριες Ισπανίας και Ιταλίας και με μία συνέπεια την τελευταία δεκαετία, αν εξαιρέσουμε το «κακό» καλοκαίρι του 2010, όταν άλλαξε ιδιοκτησία και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έπρεπε να «φτιάξει» μία ομάδα από την αρχή κι ενώ ξεκινούσαν τα προκριματικά στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αποκλείσει την Γκινγκάμπ, ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να περάσει την Εστορίλ (και να μην την κερδίζει ούτε στη Λεωφόρο), την ώρα που ο Ολυμπιακός γονατίζει «μεγαθήρια» στο Καραϊσκάκη.

Κι όλα αυτά αποτυπώνονται και στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Στην τελευταία πενταετία, οι Πειραιώτες έχουν 61.340 βαθμούς και είναι 25οι, ενώ ΠΑΟΚ (48ος με 40.840) και Παναθηναϊκός (98ος με 19.840) δεν τον φτάνουν, ακόμη κι αν αθροίσουν τη συγκομιδή τους...

Η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά για τον Ολυμπιακό και αφορά την επόμενη περίοδο. Με τα σημερινά δεδομένα ξεκινάει 21ος, θα βγάλει την κακή σεζόν του 2010 και μπορεί να μπει και στην 20άδα ξεπερνώντας τη Μίλαν που έχει 63.154 βαθμούς.

Αρκεί να κάνει νίκες, να κάνει προκρίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς τον... καταδιώκουν ομάδες όπως οι Σαχτάρ και Τότεναμ. Και ανάμεσα στους υποψήφιους αντιπάλους του (Αγιαξ, Λίβερπουλ, Ρόμα, Αντερλεχτ, Βιγιαρεάλ, Τορίνο, Τότεναμ, Σέλτικ, Αϊντχόφεν, Ντνίπρο, Σεβίλλη, Βόλφσμπουργκ, Γιουνγκ Μπόις, Ααλμποργκ, Γκινγκάμπ, Τραμπζονσπόρ) υπάρχουν αρκετές δύσκολες ή και πολύ δύσκολες ομάδες.

πηγή:Sportday

Keywords
Τυχαία Θέματα