Μόνο ο Πάρντο και οι οπαδοί!

13:04 13/9/2017 - Πηγή: Bam
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων και του επιπέδου της διοργάνωσης για σχεδόν 50' και ήταν... τυχερός που έχασε μόλις με 3-2 από τους Πορτογάλους της Σπόρτινγκ που είχαν και τρία δοκάρια. Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Πάρντο (89' και 93').

Στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός μετά από ένα
χρόνο απουσίας επέστρεψε στα... γνώριμα λημέρια του Champions League, υποδεχόμενος την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός έζησε μια... τραυματική εμπειρία στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο φαληρικό στάδιο. Με την αποδεδειγμένα αργή άμυνα να παίζει αδικαιολόγητα ψηλά, οι Πορτογάλοι έκαναν πλάκα στους "ερυθρόλευκους" πετυχαίνοντας τρία γκολ και έχοντας και δυο δοκάρια.

Μόλις στο 2' η Σπόρτινγκ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και με καλοστημένη κομπίνα έπιασε το Ολυμπιακό στον ύπνο. Η άμυνα κόλλησε, τρεις παίκτες σηκώθηκαν για κεφαλιά ανενόχλητοι και ο Ντουμπιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στο 13' και πριν καν προλάβει ο Ολυμπιακός να καταλάβει από που του ήρθε, ο φωτεινός πίνακας έγραφε ήδη 2-0! Ενώ οι παίκτες του Χάσι πίεζαν, ανέβηκαν άναρχα και άφησαν πολλά κενά στα μετόπισθεν. Έτσι μετά από εκτέλεση κόρνερ οι Πορτογάλοι έκλεψαν, ο Ντουμπιά βρήκε τον Μαρτινς στον κενό χώρο και ο τελευταίος ξεκινώντας την κούρσα του πίσω από τη σέντρα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 για τη Σπόρτινγκ.

Οι "ερυθρόλευκοι" αντί να συνέλθουν έπαθαν χειρότερα στη συνέχεια. Το δοκάρι σταμάτησε δύο φορές τους παίκτες της Σπόρτινγκ σε σουτ των Φερνάντες (19') και Μάρτινς (40') ενώ και στο 22' σε ένα από τα πολλά τετ α τετ ο Καπίνο είπε "όχι" στους παίκτες του Ζεσούς.

Δυστυχώς το 3-0 ήταν φυσικό επόμενο της άθλιας και ανοργάνωτης εμφάνισης του Ολυμπιακού και έγινε στο 43' με φάση καρμπόν.Ο Φερνάντες έκανε κάθετη κίνηση με την "ερυθρόλευκη" άμυνα να μην ακολουθεί. Ο Πορτογάλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Καπίνο και τον νίκησε ξανά κάνοντας το 3-0 για τους Ίβηρες στην μακράν χειρότερη εντός έδρας εμφάνιση του Ολυμπιακού.

Στυο δεύτερο ημίχρονο ο Χάσι φοβούμενος τον διασυρμό έβγαλε τον Φορτούνη και έβαλε ένα 6άρι δίπλα στον Ζιλέ τον Ζντιέλαρ, με ταυτόχρονη μετατόπιση του Οτζίτζα πιο κοντά στον Τζούρτζεβιτς. Αυτό σε συνδυασμό με την... χαλάρωση της Σπόρτινγκ έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό.

Μετά το 55' οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και να πιέζουν την άμυνα της Σπόρτινγκ που έτσι και αλλιώς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Στο 61' ο Τζούρτζεβιτς είδε το πλασέ του να κόβεται από αμυντικό την τελευταία στιγμή μετά από δημιουργία του Μάριν και στο 63' ο Εμενίκε δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Σπόρτινγκ Πατρίσιο.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 75' όταν ο Κοάτες με δυναμικό τάκλιν ακριβείας πρόλαβε για κλάσματα του δευτερολέπτου τον Εμενίκε πριν εκτελέσει. Από εκεί και πέρα μέχρι το 88' δεν είχαμε άλλες φάσεις με την Σπόρτνγκ να ελέγχει το παιχνίδι. Λίγο έλειψε μάλιστα στο 88' ο Ντοστ να κάνει το 4-0 αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.
Τελικά οι γηπεδούχοι που δικαιούνταν ένα γκολ από την προσπάθειά τους στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο το βρήκαν στο 89' όταν ο Πάρντο μετά από ατομική προσπάθεια έκανε το 3-1, αλλά μείωσαν σε 3-2 με τον ίδιο παίκτη στις καθυστερήσεις, αποδεικνύοντας πόσο αδίκησαν τον εαυτό τους με το έκτρωμα του πρώτου ημιχρόνου.

Κάπως έτσι το σφύριγμα του Βίκτορ Κασάι έδωσε τέλος σε μια από τις πιο ζοφερές βραδιές του Ολυμπιακού στη διοργάνωση σε παιχνίδι μπροστά στο κοινό του, αφήνοντας παράλληλα και μια... γλυκόπικρη γεύση του "τι θα γινόταν αν...".

Οι Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο - Ομάρ, Ρομαό, Ένγκελς, Φιγκέιρας - Οτζίτζα, Ζιλέ - Καρσελά (Πάρντο 77'), Φορτούνης (Ζντιέλαρ 46'), Μαρίν - Τζούρτζεβιτς (Εμενίκε 62')

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Πατρίσιο - Πιτσίνι, Ματιέ, Κοάτες, Σίλβα - Ακούνια, Μπατάλια, Καρβάλιο - Μάρτινς (Μπρούνο Σέζαρ 72'), Φερνάντες (Ριστόφσκι 87') - Ντουμπιά (Ντοστ 62')

Πηγή: www.sportotal.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα