Μήπως δεν μπορούν τα παλικάρια;

15:02 19/12/2014 - Πηγή: Bam

Παιχνίδια που διαφημίζουν το πρωτάθλημα. Ειδικά αυτό που έγινε στην Ξάνθη και επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση της ακριτικής ομάδας. Και κάτι ακόμα: χωρίς φωνές για τη διαιτησία.

Ολα αυτΑ συνηγορούν ότι παρακολουθούμε συναρπαστικό πρωτάθλημα με βαθμολογικές ανατροπές και πολλά θεαματικά παιχνίδια. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός πήγαν χθες στην επαρχία ως φαβορί

για τη νίκη. Εχασαν άνετα και καθαρά. Προσέξτε την εικόνα των δύο παιχνιδιών: ο ΠΑΣ και η Ξάνθη ήταν συνεχώς στην επίθεση. Επιβλήθηκαν, κυριάρχησαν και νίκησαν γιατί έπαιξαν καλύτερα. Αν υπάρχει κάτι για να προβληματίσει τον Αναστασιάδη και τον Αναστασίου, είναι ακριβώς αυτό.

Οι ομΑδες τους έχασαν και τα παιχνίδια, και τις εντυπώσεις. Νικήθηκαν κατά κράτος. Οι άμυνές τους φάνηκαν κατά πολύ κατώτερες των περιστάσεων. Σε έκαναν να απορείς πώς διεκδικούν τον τίτλο με τέτοια και τόσα αγωνιστικά προβλήματα.

ΠΩς γΙνεται ο φρέσκος και ορεξάτος Παναθηναϊκός που έριξε τέσσερα στον Πανθρακικό κι ερχόταν από σερί πετυχημένων αποτελεσμάτων στη Σούπερ Λίγκα, να παραδίνεται στις ορέξεις της Ξάνθης και να αισθάνεται τυχερός που τη σταμάτησαν τα δοκάρια.

Για τον ΠΑΟΚ, στο θέμα αυτό έχουν διαφορετικά τα πράγματα. Απέναντι στην Κέρκυρα, μέσα στην Τούμπα, είχαν εμφανιστεί τα σημάδια της αγωνιστικής αρρυθμίας. Βόγγηξε ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει και χθες το απόγευμα τον βόγγηξαν τα Γιάννενα. Ενενήντα λεπτά και μόλις μία φάση της προκοπής.

Πού πας με πεθαμένη επίθεση και τρύπια άμυνα, που την έκαναν οι Ηπειρώτες ελβετικό τυρί; Πώς πείθεις ότι διεκδικείς πρωτάθλημα όταν δεν μπορείς να επιβάλεις ρυθμό και είσαι σε παθητικό ρόλο σε ολόκληρο το παιχνίδι; Στα ερωτήματα καλείται να δώσει απάντηση ο Αναστασιάδης, αλλά και η διοίκηση που ψειρίζει τη μαϊμού και καθυστερεί να φέρει νέο αίμα στην Τούμπα, όταν αυτή η ανάγκη φωνάζει από μακριά.

Ο ΠαναθηναϊκOς της καλής ψυχολογίας, της επίθεσης που βγάζει φωτιά και του κόσμου που στηρίζει παίκτες και διοίκηση, έμεινε εκτεθειμένος στα Πηγάδια. Να χάσεις γίνεται, να μην είσαι καλός, επίσης. Να σε δένει η Ξάνθη χάντρα στο κομπολόι της, συνιστά πρόβλημα που θέτει επί τάπητος το υπαρξιακό ερώτημα: μήπως δεν μπορούν τα παλικάρια να αντέξουν το βάρος του πρωταθλητισμού;

Το ερΩτημα τίθεται γιατί ο Ολυμπιακός αφήνει βαθμούς παντού. Με τον περσινό Ολυμπιακό, οι ήττες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού σε Γιάννενα και Ξάνθη θα περνούσαν χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Τώρα που οι δυο τους λογίζονται ως διεκδικητές του τίτλου, αλλάζει το πράγμα και φουντώνει η γκρίνια.

Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει τα αγκομαχητά, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός χάνουν βαθμούς και του δίνουν δικαιώματα. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο ότι θα ενισχυθεί μεταγραφικά τις επόμενες μέρες, αξιοποιώντας την οικονομική δυνατότητα που έχει να ψωνίζει από το πάνω ράφι. Οι συνδιεκδικητές του όμως;

ΥΓ.: Για τις ανατροπές στη βαθμολογία είχαμε μιλήσει απ' αυτή τη σελίδα, δύο μέρες πριν...

Keywords
Τυχαία Θέματα